[TERKINI] Gambar Bayi Berdarah di FB: Ibu Nafi Bayi Dianiaya

4.8K reads
Seorang bayi didapati berdarah sebab salah satu jururawat dari Hospital Besar Kota Bharu tidak suka bayi tersebut bergerak-gerak. Berita yang mengejutkan ini telah disebar pantas di Facebook, petang 13 Mac 2013. Kisah benar masih tidak diketahui. 'Follow this story' untuk mendapati perkembangan lanjutan tentang bayi ini.
Thumb 9297
Sort by:

Blogger Terkenal Ada Ratus Ribu Follower Kutuk Kerjaya Nurse

Last updated by queenwa 6 months ago
  • Blogger terkenal komen negatif mengenai isu bayi kaki berdarah.

    hasrulhassan.com

  • Isu kaki bayi berdarah di hospital kerajaan. Seorang blogger dengan 300 ribu LIKE FB dan hampir 40 ribu facebook follower, anggap nurse sebagai syaitan.

    hasrulhassan.com

Ibu nafi bayi dianiaya oleh pihak hospital

Last updated by queenwa 6 months ago
  • Kelmarin, laman sosial facebook ‘neposan’ menjadi perhatian umum, apabila gambar bayi itu tersebar dan mendapat kecaman ramai.

    terbakor.com

  • Kejadian terbabit tidak menyebabkan bayi berkenaan cedera, namun ia telah disebarkan oleh pihak tidak bertanggungjawab yang turut mengundang tomahan ramai dan menjejaskan reputasi hospital.

    nurizspace.com

  • Kejadian berkenaan tidaklah berlaku seperti apa yang dilaporkan dan tiub yang digunakan untuk mengambil darah di kaki kanan anak tercabut namun berlaku sedikit pendarahan dan segera dibersihkan.

    malaysiandigest.com

  • Kejadian bayi lelaki yang mengalami pendarahan di bahagian kaki kanan kira-kira jam 6.30 pagi semalam, selepas saluran tiub untuk diambil darahnya tercabut ketika menerima rawatan di hospital ini.

    blogspot.com

Penjelasan warga jururawat dari Hospital Kota Bharu

Last updated by queenwa 6 months ago
  • Bayi kebiasaan akan selalu bergerak, situasi sebenar adalah jarum (Branula) di kaki bayi tercabut. itu menyebabkan pendarahan. ini adalah biasa tidak kira dewasa atau bayi.

    fitrihadi.com

  • Saya rasa memang mejadi satu kesalahan nurse jika berlaku ketidaksopanann ketika menjawab soalan pesakit. tetapi pengalaman saya pesakit or saudara susah hendak menerima penjelasan.

    nescafeais.com

  • Jika terbukti nurse itu bersalah, prosedur semua orang tahu ialah untuk berjumpa dgn ketua jururawat oncall yang sentiasa 24jam ada. boleh melakukan aduan. tema kami ialah KAMI SEDIA MEMBANTU.

    blogspot.com

  • Jagalah kebajikan jururawat, make sure jururawat kita dan staff mendapat rehat yang cukup dan dibebaskan dari masalah stress kehidupan yang melampau.

    facebook.com

  • Sepatutnya jawapan dari nurse tersebut haruslah menggambarkan yang dia ada rasa tanggungjawab bukan sekadar memberi alasan " bayi bergerak-gerak" semata.

    anamarzablog.com

Pengguna social media menunggu penjelasan KKM

Last updated by queenwa 6 months ago
  • Hari ini di Facebook ada sebuah gambar luahan hati seorang bapa terhadap sikap seorang jururawat Hospital Besar Kota Bharu.

    ohvideotv.com

  • GMBAR YG ADMIN NAK LETAK NI MMG MENYAKITKAN HATI MOMMIES.. TP DOAKAN LAH MUDAH2AN BABY INI SELAMAT.

    facebook.com

  • Inilah masalahnya, kerajaan dah buat semua, yang duduk kat bawah makan gaji tu tak faham cara nak buat kerja sejajar dengan misi dan visi yang kerajaan hendak capai.

    mynewshub.my

  • Kerja Nurse hospital kota bharu, bile ditanya..nurse salahkan baby kerana bergerak gerak dlm babycase..bila ditanya lg, klau xsuka benda mcm ini, jangan masuk hospital kerajaan katanya..

    blogspot.com

  • "Ward 2 SCN, Pukul 6.30 Pagi td..B/O Nurul Wahidah Hospital Besar Kota Bharu"

    carigold.com

Kes kelalaian hospital kerajaan lain

Last updated by queenwa 6 months ago
  • A Penan couple from Long Napir in Ulu Limbang are demanding that the state medical authorities conduct an inquest into the death of their newborn infant on Oct 15, 2011 in the Miri Hospital.

    freemalaysiatoday.com

Join this live chat!
0 chats