makan

Jom Cuba Resepi Murtabak Guna Paratha Ini. Tak Perlu Uli & Pasti Lebih Jimat Masa!

Nampak pun sedap. :D

Cover image via Twitter @farahfrzna

Bulan Ramadan tahun ini memang terasa lain daripada tahun-tahun sebelumnya

Gambar sekadar hiasan.

Image via The Star

Mana tidaknya, tahun ini tiada lagi Bazaar Ramadan yang boleh anda kunjungi. Kalau nak makan apa-apa hidangan untuk dijadikan juadah berbuka, sama ada pesan atas talian atau buat sendiri.

Tapi janganlah pilih menu yang leceh dan sukar untuk dibuat. Nanti tak jadi, membazir je.

Ha, antara contoh resepi mudah untuk dibuat di rumah dan semestinya menjadi adalah Murtabak menggunakan paratha kosong ini!

Sebab apa mudah?

Sebabnya anda tak perlu penat-penat nak uli dan sebagainya. Gunakan sahaja paratha kosong, kan dah jimat masa.

Ikuti resepi dan cara-cara yang dikongsikan oleh @farahfrzna seperti di bawah:

Letakkan semua bahan secukup rasa ikut tekak masing-masing. Lepas itu baru boleh mula goreng!

Hasilnya, tadaaaaa!

Apa lagi, jom cuba! :)

Untuk dapatkan banyak lagi artikel seperti ini, LIKE Facebook Seismik Makan serta FOLLOW kami di Instagram sekarang!

Image via Seismik Makan

Nak cuba resepi Puding Jagung? Boleh lihat sini:

You may be interested in:

Leave a comment