Lawak 'Betul Ke?' Trending Di Twitter. Apa Benda Pulak Kali Ini?

Budak-budak Twitter memang macam-macam!

  • Setiap tahun bila bulan puasa atau Ramadan, ada je jenaka baru yang muncul

    • Kalau sebelum ni kita boleh lihat lambakan Ramadan Pick Up Lines, kali ini muncul pula benda baru di Twitter yang tak kurang kelakarnya.

      Lawak baru ini tak ada nama, tapi kami namakan lawak ini sebagai 'Betul ke?'. Nak tahu kenapa?

      says.com

  • Semuanya bermula dengan satu tweet ini yang ditulis oleh @meinmokhtar pada 11 Jun lalu

    • Lepas dah baca, rasa macam jahat pun ada, tapi kelakar pun ada. Ada ke patut dia cakap puasa orang gemuk terbatal bila duduk di ruangan sempit sebab "makan" ruang. Ish ish ish. Macam manalah boleh terfikir nak buat tweet macam ni kan?

      Sekali gus tweet ini mendapat lebih daripada 4,200 retweets dalam masa tiga hari. Banyak tu.

      says.com

  • Selepas tweet itu mendapat perhatian, orang ramai pun mulalah mereka cipta tweet versi mereka sendiri dengan bunyi yang lebih kurang sama

    • Aduhai, macam-macam betullah orang Malaysia ni. Ada je idea nak bagi orang gelak. Seronok bila baca satu-satu.

      Bila tengok kat bawah ni, banyak benda yang kita tak boleh buat sebab semuanya batal puasa. Haha.

      says.com

  • Nak bercuti pun tak boleh. Hmmm...

  • Sila berhati-hati bila pakai phone. Boleh batal puasa jugak!

  • Yang mana bawak kereta tu...

  • Sebelum korang sentap, baik korang baca ni dulu. :P

    • Layan semuanya di sini.

      says.com

  • Ada idea lain yang lebih best? Kongsikan di ruangan komen di bawah.

    • LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

      says.com

  • Jom layan Pick Up Lines pulak:

Leave a comment