Kami Dah Jumpa Kembar Rosmah, Dan Dia Masih Muda Remaja. Memang Sebijik!

Ini betul-betul bukan cobaaaannn.

"Cak! Kenal tak siapa saya?"

Wah. Macam kenal! Terkejut jugak masa first time kami tengok gambar ni. Kus semangat.

Sekali pandang memang sebijik macam Rosmah Mansor. Kan?

Lepas je tengok gambar ni, kami terus terfikir:

"Mungkin macam ni lah rupa Rosmah masa zaman muda-mudi dulu. Jadi, macam mana lah agaknya gaya hidup Rosmah versi remaja pada zaman sekarang ya?"

Ok jom layan:

Number one rule untuk orang perempuan, mesti suka selfie. Rosmah turut tak terkecuali. Dan gambar selfie tu mesti kena ambil dari pelbagai sudut. Contohnya dari tepi...

...dan juga selfie kat cermin. Tak kiralah cermin dalam bilik ke, dalam mall ke, atau dalam tandas ke, asalkan cermin.

Barulah boleh tayang handphone tu.

Selfie pakai cermin mata hitam pun dah jadi macam benda wajib untuk Rosmah

Hot ke tak?

Lepastu, Rosmah mesti akan ada upload gambar dengan girlfriends atau bff kat laman sosial

Kawan baik dunia akhirat. #TillJannah

Gambar apa lagi yang Rosmah akan upload?

Semestinya gambar minuman Starbucks atau minuman dan makanan fancy yang lain. Selera orang muda kan, biasalah tu.

Dan sebagai seorang muda remaja, tak salah kalau Rosmah nak pergi parti sekali sekala untuk have fun dengan kawan-kawan

Seiring dengan trend masa kini, Rosmah turut tak melepaskan peluang menyertai 'Colour Run'. Marathon yang lain tak join sebab tak ada warna-warni macam ni.

Kesihatan tu yang penting.

Rosmah juga mempunyai minat yang mendalam dalam bidang fotografi

Selain itu, Rosmah dari kecil lagi memang suka kucing. Senang kata, kucing ialah haiwan yang paling dia favourite sekali.

Manalah tahu suatu hari nanti dia boleh dapat suami yang sama-sama suka kucing :P

Image via www.flickr.com

Bercakap mengenai persamaan, ada satu band dari Perancis memilih Mutiara Damansara sebagai nama kumpulan. CERITA PENUH:

Inginkan lebih cerita menarik seperti ini? LIKE Facebook SAYS SEISMIK serta follow kami di Twitter dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Dapatkan newsletter percuma untuk segala artikel menarik seperti ini setiap hari. Langgan sekarang.

Leave a comment