seismik

10 Alasan Yang Kawan Kita Selalu Bagi Supaya Tak Makan Sorang-Sorang

Walau apa pun terjadi, mesti kena ada kawan untuk teman makan.

Cover image via SAYS

Ingat lagi tak masa zaman uni dulu, kita mesti akan ada kawan yang tak pernah lunch atau dinner sorang-sorang. Si dia ni akan cuba sedaya upaya ajak kawan-kawan untuk makan sekali dengan dia.

Mungkin kawan kita yang sorang ni tak boleh dilihat makan keseorangan di khalayak ramai. Jatuh saham katanya.

Image via ask.fm

Dan kalau anda perasan, kawan kita ni ada saja alasan yang dia bagi untuk make sure dia tak makan sorang-sorang. Antaranya:

1. "Eh bro jom makan dengan aku hari ni. Aku belanja. Tapi yang murah-murah jelah."

2. "Weh kedai ni ada promosi/diskaun. Jom pergi. Boleh jimat duit sikit."

Image via www.budiey.com

3. "Bro teman aku makan kejap alang-alang aku dah dekat dengan hostel kau ni."

Image via tumblr.com

4. "Makan kat kedai ni lagi sedap weh. Aku dah try dah. Kedai yang kau nak pergi tu tak best sangat. Jom follow aku."

Image via tumblr.com

5. "Alaa sekarang ni jelah aku nak makan dengan kau. Nanti bila dah kerja nak jumpa pun susah."

Image via tumblr.com

6. "Aku bukannya tak boleh makan sorang-sorang. Cuma kan lebih bagus kalau makan dengan kawan. Tak gitu?"

Image via pandawhale.com

7. "Kau nak biarkan aku makan sorang-sorang? Tergamak kau buat aku macam ni."

Image via imgur.com

8. "Aku belum cucuk duit lagi kat ATM. Jadi aku kena pakai duit kau dulu untuk lunch nanti. Boleh?"

Image via tumblr.com

9. "Lebih baik makan kat kedai yang aku suggest ni sebab boleh pakai Kad Diskaun Siswa. Jimat tu."

Tapi bila tak berjaya nak pujuk kawan-kawan, kawan kita ni akan tapau makanan kat cafe untuk makan kat bilik, dan masih bagi alasan seperti:

"Aku selalu makan sambil tengok series kat laptop. Kalau kat cafe tak boleh. Sebab tu aku tapau je."

When you're too broke for actual food...

Posted by SAYS on Tuesday, September 29, 2015

Tapi sememangnya, segala detik dalam hidup akan jadi lebih manis jika dikongsikan bersama-sama. Terasa lain bila ada orang yang makan bersama kita, kan? #samasamaMcD

Dalam pada itu...

Leave a comment