[VIDEO] Gadis Air Mineral Yang Menghantui Kunjungan Stesen Minyak Anda Dah Munculkan Diri

Nor Shafila namanya.

Sebelum ini, ramai yang terperanjat dengan kehadiran 'Gadis Air Mineral' di setiap stesen minyak Shell di seluruh Malaysia

Mohon Pihak stesen minyak shell buka signboard perempuan pegang botol air tu.. dah banyak kali aku tertanjat boboi tau!!...😭😭 Sapa ada sakit jantung..boleh meninggal on de dot jilake!!😊😊😊

Posted by Aspan Bin Rafii on Friday, November 11, 2016

Sampai ada yang mohon pihak Shell untuk turunkan papan iklan tersebut sebab selalu sangat terperanjat.

Mana taknya, bayangkan anda sedang berseorangan di stesen minyak pada waktu malam. Dalam keadaan yang sunyi, anda pun turun daripada kereta untuk isi minyak. Tiba-tiba muncul satu susuk tubuh wanita entah dari mana sedang memegang botol air mineral sambil tersenyum lebar kepada anda.

Mahu tak terkejut! Silap haribulan boleh pengsan agaknya.

Kemudian pada Disember 2016, permintaan tersebut bagai menjadi kenyataan

Image via Facebook

Pihak Shell membuat keputusan untuk turunkan kesemua papan iklan berkenaan dan menggantikannya dengan yang baru beserta tulisan, "Maaf kalau terkejut... - Gadis Air Mineral."

Fenomena 'Gadis Air Mineral' ini sekali lagi menjadi hangat. Masing-masing memberi pendapat bahawa gadis ini telah merajuk dan tidak mahu lagi mengganggu ketenteraman orang ramai di stesen minyak.

Namun begitu, ada juga yang merindui kehadirannya, malah berasa suasana di stesen minyak menjadi kurang ceria tanpa beliau.

Lima bulan selepas itu, 'Gadis Air Mineral' kembali, tetapi tanpa botol mineral di tangan. Tapi apa yang penting, kehadirannya tetap buat orang ramai terkejut.

Image via Facebook

Sekali lagi, orang ramai dikejutkan dengan kehadiran 'Gadis Air Mineral' dan kali ini, imejnya lebih besar dan lebih nyata. Sekali pandang ingatkan orang betul, rupanya hanya sekeping papan iklan.

Nampaknya, 'Gadis Air Mineral' buat hal lagi.

Image via Facebook

Antara reaksi orang ramai:

Nor Faezah Talib
"Gadis air mineral dah takde. Shell dah gantikan dengan awek dynaflex. Tapi still, duduk celah tu pun awak buat saya terkejut tau."

Khaja Muhamed Ukhas
"Haritu cakap 'Maaf kalau terkejut'. Ni awak buat lagi. Haihhh."

Ustaz Taufik Mujahid
"Sebelum ni aku terperanjat dengan Gadis nak kasi Air Mineral kat tepi pam minyak Shell. Petang ni sekali lagi aku terperanjat ada gadis sergah aku. Nasib baik tak terlepas Nozel minyak dari tangan."

Posted by Boy GT on Sunday, May 28, 2017

Jadi siapa sebenarnya 'Gadis Air Mineral' ni? Beliau adalah Nor Shafila.

Image via Shell

Nor Shafila atau Ila berkata ramai orang menyapanya dengan panggilan 'kak mineral water' apabila bertemu dengannya di stesen minyak.

Menurut Ila, beliau peka bahawa ramai orang yang terkejut dengan "kehadirannya" di stesen minyak Shell, terutamanya pada waktu malam. Perkara ini membuat dirinya rasa serba salah, malah setiap kali ada orang add atau hantar inbox kepada beliau di Facebook, perkara pertama yang beliau akan cakap ialah "Minta maaf kalau terkejut."

Image via Shell

Sejak kematian ayahnya 6 tahun lepas, Nor Shafila tidak ada pilihan selain bekerja di stesen minyak Shell cawangan Tronoh bagi membantu ibunya

Image via Shell

Sebagai anak sulung daripada 5 beradik, Shafila perlu bekerja untuk menyara ahli keluarganya dan tidak boleh hanya bergantung kepada kudrat tenaga ibunya sahaja.

Beliau sekarang menyandang jawatan supervisor di Shell Tronoh dan bercita-cita untuk memiliki sebuah stesen minyak Shell sendiri pada masa depan.

Shafila ceritakan segalanya dalam video di bawah:

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment