x

seismik

Lebih 7k 'Retweets', Wanita Ini Kongsi Resipi Biskut Florentine Untuk Lengkapkan Raya Anda

Bangga betul bila dapat buat biskut raya sendiri. :D

Cover image via Twitter @anisaniesa

Persiapan hari raya memang sangat penting lebih-lebih lagi jika anda mempunyai keluarga yang besar. Ramai anak saudara yang masih kecil yang akan datang berkunjung ke rumah pada hari raya nanti. Meriah sungguh!

Memang banyak kedai yang ada menjual pelbagai jenis kuih raya dengan harga yang berpatutan. Namun, anda masih boleh membuat kelainan pada hari raya tahun ini dengan mengeluarkan kuih raya edisi tersendiri.

Seorang wanita di laman Twitter yang dikenali sebagai Anisa telah berkongsi resipi lengkap untuk membuat Biskut Florentine. Menurutnya, cara untuk buat sangat mudah, cuma bahan yang digunakan agak mahal.

P/s: Untuk first-timer pun boleh cuba! :)

Baca resipi dan cara di bawah:

Image via Giphy

Biskut Florentine ini tidak serumit yang disangka. Cuma bahan yang digunakan agak 'premium'.

Bahan-bahan yang digunakan adalah seperti di bawah:

Gaul bahan-bahan yang telah dimasukkan tadi sesedap rasa:

Ikuti langkah seterusnya dan pastikan anda masukkan dalam bekas muffin dengan kadar segera bagi mengelakkan tepung berketul

Masukkan dalam oven dalam kadar suhu yang betul. Pastikan anda sentiasa monitor supaya tidak hangit.

Jika anda inginkan kelainan, boleh tengok dekat Google. Nak potong bentuk petak pun boleh tapi kena ada kertas minyak ya!

Bekas muffin yang digunakan boleh dipakai semula untuk mengelakkan pembaziran

Taraa! Dah siap. Senang je bukan? Bolehlah cuba di rumah nanti. ;)

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Biskut raya dah siap, baju raya pula dah beli ke?

Hanya orang yang berpuasa je faham perasaan bila berada dalam situasi macam ni: