seismik

Asyik Ikan Patin Je? Gadis Ini Share Port 'Food Hunting' Di Temerloh Yang Korang Kena Try!

Tak kan asyik nak makan tempoyak ikan patin je kan?

Cover image via Twitter @hdrsma

Ketika ini, pasti ramai yang sedang berkobar-kobar dan merancang untuk bercuti di dalam negara bukan?

Image via Harian Metro

Mana tidaknya, selepas hampir tiga bulan menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), akhirnya rakyat di negara ini sedikit bebas apabila kerajaan memberikan kebenaran untuk melakukan aktiviti merentas negeri dan juga melancong di dalam negara.

Berbeza dengan sebelum ini, perasaan teruja itu pastinya timbul dalam kalangan kita untuk pergi bercuti bagi mengurangkan rasa tekanan yang dihadapi sebelum ini.

Jadi, bagi anda yang masih tak tahu nak pergi mana untuk bercuti kali ini, apa kata anda buat aktiviti food hunting di Temerloh, Pahang

Sebut sahaja pasal Temerloh, Pahang, makanan pertama yang pastinya terlintas di fikiran kita adalah ikan patin bukan? Apatah lagi jika ikan patin itu dimasak tempoyak, memang terbaik dan sedap!

Tak lengkaplah kunjungan kita ke Temerloh kalau tak makan masak tempoyak ikan patin ni kan? Hmmm... tapi selain masakan ini, makanan apa lagi yang boleh dimakan kalau nak 'food hunting' di Temerloh ni?

Jadi, apa kata anda ikuti perkongsian yang dibuat seorang pengguna Twitter ini mengenai port makan best yang boleh dikunjungi di Temerloh

Perkongsian yang dibuat oleh pengguna Twitter bernama @hdrsma ini telah mendapat lebih daripada 7 ribu retweets dengan lebih 10 ribu tanda suka ketika artikel ini ditulis.

Jom baca perkongsian penuh di bawah:

Belum habis lagi tau! Banyak lagi port makan best di bawah ini:

Eh tapi jangan lupa ya, walaupun kebenaran untuk melancong dan aktiviti merentas negeri ini diberikan, namun kita sebenarnya masih berperang bagi melawan wabak Covid-19 tau!

Jadi, terus berhati-hati dan jaga kebersihan diri ok.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

You may be interested in: