seismik

"Confuse Nak Gelak" - Budak Terkunci Dalam Kereta, Sekali Lain Pula Jadinya Bila Keluar

Orang semua tengah risau dik, kau sedap pula berpesta ya!

Cover image via @asyaazainall (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Kita sering terdengar kes seperti budak terkunci dalam kereta semasa ibu meninggalkan mereka keluar untuk membeli barang

Perkara itu sangat membahayakan dan boleh terjadi kemalangan yang tidak diingini jika tiada pengawasan seorang dewasa. Oleh sebab itu, ibu bapa disarankan untuk membawa anak-anak sekali jika keluar daripada kereta. 

Namun, baru-baru ini tular sebuah video di TikTok apabila insiden dua orang budak terkunci dalam kereta telah mencuri tumpuan. 

Lihat video penuh itu di bawah: 

@asyaazainall

alhamdulillah selamat. laju abang bomba sampai habis satu botol bedak #fyp #RancakRaya #bomba

Raya Raya Raya - DOLLA

Ibu risau sehingga terpaksa memanggil bantuan bomba

Menerusi video berkenaan, kelihatan sekumpulan bomba sedang betungkus-lumus untuk cuba membuka pintu kereta dari luar. 

Kereta itu dilihat terkunci dari dalam. Dua orang anak wanita itu dilihat terperangkap dalam kereta. Ibunya dilihat sangat risau. Kemudian, sebaik saja abang bomba berjaya membuka pintu kereta, wanita itu dilihat mengambil anak perempuannya dari dalam. 

Wajah anak perempuannya itu dilihat dilumur dengan bedak daripada rambut sehingga seluruh badan. Difahamkan, abangnya yang berbuat demikian. Perkara itu membuatkan netizen confuse tak tahu nak kesian atau gelak. 

Lihat video sambungan itu di bawah:

@asyaazainall

Reply to @syasyagone._ buat hal laki ni tanya lagi " adik okay tak" yang adik tetap comel

Oh No - Kreepa
@asyaazainall

Reply to @rexkeajib masa ni da call bomba tapi bomba tak sampai lagi . diaorang enjoy main bedak #fyp

Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

"Anak akak takda rupa orang dah, selamba je kau bang" - Netizen

Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 1.2M tontonan, 87K tanda suka dan 900 komen di TikTok, rata-rata netizen turut terhibur melihat situasi itu. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok: 

Aduhai, boleh berpesta bedak pula dalam kereta ya dik. Mak kamu dah lah risau! :D

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita ‘mesti kongsi’ sekarang!

Image via SAYS Seismik
Image via Raya Havoc 2022

Baca lagi artikel menarik di SAYS Seismik: