seismik

Serlahkan Cinta Dengan Hadiah HUAWEI nova 7i. Murah Dan Mantap, Si Dia Mesti Suka!

Murah macam ni pun dapat 'super fast charging'. Gila ah!

Cover image via HUAWEI

Hari kekasih dah hampir tiba dan kami yakin mesti ramai yang tengah runsing fikirkan hadiah terbaik untuk gembirakan pasangan korang, kan?

Image via lowgif.com

Nak beli hadiah last minute boleh jadi si dia tak suka pulak. So, sebaik-baiknya korang mula plan suprise tu dari sekarang.

Tapi, korang jangan runsing dulu. Kami sebenarnya ada penyelesaian untuk korang. Sempena meraikan Valentine’s Day tahun ni, apa kata korang buat kejutan dengan menghadiahkan si dia telefon pintar baru HUAWEI nova 7i. Siapa tak suka dapat smartphone baru kan? Nak tahu sebab apa kesayangan korang suka dengan hadiah HUAWEI nova 7i ni nanti? Jom kami kongsikan!

Bateri tahan lama barulah best!

Image via HUAWEI

Telefon pintar idaman yang selalu jadi pilihan mestilah baterinya kena tahan lama. Kami yakin pasangan korang mesti suka dengan HUAWEI nova 7i ni sebab ia hadir dengan bateri 4,200mAh yang mampu bertahan sehingga sehari penuh.

Selain itu, HUAWEI nova 7i juga menawarkan pengecas SuperCharge 40W yang mampu mengecas 70% bateri dalam masa 30 minit saja. Jangan risau, si dia yang tersayang bakal miliki telefon pintar yang benar-benar selamat sebab teknologi pengecasan pantas ini pun diiktiraf oleh TÜV Rheinland tau.

Gambar tampak lebih natural

Image via HUAWEI

HUAWEI nova 7i menyokong AI algoritma yang lebih advance untuk efek gambar yang terbaik. Sistem AI berupaya mengukur ciri-ciri wajah daripada berjuta-juta imej dan secara automatik menghasilkan penyelesaian kecantikan kepada pengguna menerusi pemodelan masa nyata berdasarkan ciri rangkaian saraf muka algoritma.

Image via HUAWEI

Ia juga hadir dengan ciri beautify seperti kontur pada bahagian mata, solekan mata, bibir dan hidung. Sistem AI juga mampu memberikan penyelesaian kecantikan yang sesuai dengan umur dan jantina subjek bagi menghasilkan gambar yang lebih natural.

Hasil selfie lebih cun!

Image via HUAWEI

Kalau korang nak tahu, HUAWEI nova 7i dilengkapi kamera hadapan 16MP dengan 1 mikrometer pixel. Kemampuan teknologi Light Fusion 4 dalam 1 ini juga berupaya mencapai tahap sensitiviti sehingga 2 mikrometer pixel. Ini membenarkan lebih banyak cahaya dan menghasilkan kualiti gambar lebih jelas walaupun dalam gelap.

Apa yang menariknya, kamera ini dilengkapi ciri Super Night Mode di mana ia berupaya mengesan persekitaran gelap kemudian secara automatik mengaktifkan algoritma. NPU AI algoritma ini mampu membahagikan subjek dan latarnya dengan sangat baik.

Design menawan buat si dia jatuh hati

Image via HUAWEI

Perkara paling penting untuk memilih telefon pintar buat yang tersayang mestilah reka bentuknya, kan? Haa.. HUAWEI nova 7i ni tak akan mengecewakan kesayangan korang sebab ia ada reka bentuk CMF yang tampak anggun dan mewah. HUAWEI nova 7i juga hadir dengan tiga warna romantis dan elegan iaitu Sakura Pink, Black dan Crush Green.

Bahagian belakangnya terdapat filem nipis di mana HUAWEI memadankannya dengan warna-warna yang menakjubkan, tekstur silau, metalik, dan lapisan pelindung untuk efek memukau dan berkilauan. Tampil dengan rekaan melengkung pada empat sisi, telefon pintar ini juga direka dengan permukaan tepi membulat yang menawarkan cengkaman lebih selesa untuk pengguna.

Pengalaman hiburan lebih baik dan lancar

Image via HUAWEI

Apa yang menjadikan HUAWEI nova 7i ini lebih power ialah ia dikuasakan dengan Kirin 810 iaitu cip pemprosesan 7nm yang menjadi peneraju terbaik industri. Ini menjanjikan pengalaman gaming atau hiburan yang lebih lancar dan realistik dengan adanya sokongan teknologi Kirin Gaming+ yang mampu mempertingkatkan kualiti permainan.

Kirin 810 juga dilengkapi sokongan unit NPU (Neural Processing Unit) baharu daripada Huawei Da Vinci Architecture yang berasaskan Rubik’s Cube Quantitative Stereo Arithmetic Unit yang mampu menjanjikan keupayaan AI yang lebih berkuasa. Ini dapat dicapai melalui paparan grafik yang lebih jelas, terang dan dalam masa yang sama memiliki kontras yang lebih baik.

Rebut peluang menang hadiah percutian ke Maldives!

Image via HUAWEI

Antara sebab lain kenapa korang kena beli telefon pintar HUAWEI ialah korang berpeluang untuk menang 3 pasang baucar percutian ke Maldives bernilai sehingga RM36,000! Cara nak menang pun mudah je. Korang cuma perlu scan QR Code, kemudian jawab satu soalan mudah dan lengkapkan butiran diri beserta resit pembelian. Pemenang akan diumumkan pada 14 Mac 2020 di Facebook HUAWEI!

HUAWEI ada hadiah hari kekasih terbaik untuk si dia

Apa pun, hari kekasih bukan bermakna teman lelaki atau suami je yang perlu bersusah payah menghabiskan duit untuk menggembirakan pasangan. Teman wanita atau isteri pun boleh lakukan perkara sama supaya mereka pun rasa dihargai.

Sebab tu, HUAWEI kini menawarkan pakej yang sesuai untuk pasangan korang dan ia boleh disesuaikan mengikut keperluan serta minat yang berbeza seperti pakej Kecergasan Pintar, Peneman Bercuti, Matlamat Belajar & Pintar Belajar.

Image via HUAWEI

Jangan lepaskan peluang untuk nikmati 0% faedah dan 0% yuran pemprosesan dengan Pelan Ansuran Pakej Together 2020 HUAWEI SMART LIFE sehingga 12 bulan serendah RM4.87 sehari*. Sebarang maklumat lanjut, korang boleh layari laman sesawang HUAWEI sekarang!

Image via HUAWEI

Kalau korang buat tempahan awal untuk HUAWEI nova 7i bermula 14 – 21 Februari 2020, harga yang ditawarkan hanya RM1,099 je! Siap dapat HUAWEI Band 4 secara PERCUMA tau! Paling best, HUAWEI juga ada tawaran Flash Deals untuk HUAWEI Mate 30, HUAWEI P30 Pro, HUAWEI nova 5T dan banyak lagi peranti lain serendah RM2.14 je tau!

Selain HUAWEI nova 7i, ada beberapa produk terbaharu HUAWEI yang lain akan turut dilancarkan bermula 14 Februari 2020:

  • HUAWEI nova 5T (Crush Green) – RM1,399
  • HUAWEI Freebuds 3 (Red) – RM679
  • HUAWEI Watch GT 42mm (Rose Gold) – RM899
  • HUAWEI Y7p – RM699
  • HUAWEI MateBook D15 (8GB + 256GB) – RM2,299

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Laptop HUAWEI Matebook D 15 ni serius ngam sangat!

Leave a comment