seismik

[VIDEO] Siapakah Tulang Belakang Di Sebalik Kejayaan Pak Nil?

Serius tak sangka!

Cover image via Berita Harian

Pernah tak masa zaman sekolah dulu korang jadikan cikgu sebagai role-model?

Aura positif seorang guru ni sangat hebat sampaikan boleh mempengaruhi anak muridnya. Haaa, selain tu cikgu sebenarnya banyak memberi inspirasi dan motivasi kepada kita semua untuk berjaya dalam pelajaran mahupun kehidupan.

Nak tahu tak siapa yang mencungkil bakat Pak Nil? Jom tengok video ni!

Pemberi motivasi & pencetus inspirasi

Wahhh, rupa-rupanya cikgu lah yang menjadi penyuntik semangat Pak Nil untuk berjaya. Hebat betul pengaruh seorang guru!

Anugerah Guru Inspirasi McDonald's!

Image via McDonald's

Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s kini kembali buat kali keempat bagi menghargai guru-guru yang telah menjalankan tugas melebihi tanggungjawab mereka sebagai pendidik dan memberi inspirasi kepada pelajarnya untuk menjadi lebih baik.

Haaa.. Kalau ada cikgu yang korang rasa jasa dan pengorbanan mereka layak mendapat anugerah, jangan lepaskan peluang untuk calonkan guru-guru kesayangan korang untuk McD Anugerah Guru Inspirasi. Syarat-syarat penyertaan seperti berikut:

  • Lengkapkan borang pendaftaran korang di sini.
  • Kongsikan kisah bagaimana guru yang korang calonkan memberi inspirasi tidak kurang daripada 100 patah perkataan dan maksimum 1,500 patah perkataan, samada Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris atau Bahasa Cina.
  • Korang juga boleh hantarkan penyertaan dengan memuat naik sekeping gambar atau pautan rakaman video guru yang dicalonkan bersama rumusan tidak lebih 100 patah perkataan.

Jadi, tunggu apa lagi? Hantarkan pencalonan guru inspirasi korang sebelum 30 Mac 2020! Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web rasmi McDonald’s.

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

You may be interested in: