[VIDEO] Team OHBULAN! Rai Aidilfitri Bersama Anak-Anak Baitul Fitrah. Semua Pun Happy!

Hulurkan bantuan ringankan beban.

Artikel ini ditaja oleh Maybank.

Baru-baru ini team OHBULAN! telah menjalankan satu kerja amal bertempat di Rumah Amal Baitul Fitrah di Kundang, Rawang, Selangor

Image via ohbulan.com

Mereka terpanggil untuk membantu anak-anak yatim ini dalam membuat persiapan Hari Raya.

Alhamdulillah persiapan Aidilfitri yang dirancang berjalan dengan lancar, namum ada kisah pahit manis tersimpan di sebalik wajah-wajah penghuni Baitul Fitrah. Nak tahu apa yang pahit dan apa yang manisnya tu, saksikan video di bawah ini.

Siapa sangka di sebalik wajah ceria anak-anak ini tersimpan seribu satu cerita perit yang hanya diketahui oleh Ummu Liza. Namun kehadiran Team OHBULAN! dapat memberi sedikit kegembiraan kepada mereka di Baitul Fitrah.

Bantuan Ikhlas bukan duit semata-mata, tapi...

Anak-anak yatim bersama team OHBULAN! menyiapkan kad Hari Raya

Image via OHBULAN!

Team CSR OHBULAN! Sebelum memulakan tugas

Image via OHBULAN!

Team Deko Bahagian Luar Rumah

Image via OHBULAN!

Team Goodies dan deco dalaman rumah

Image via OHBULAN!

Team CSR sedang mengemas bahagian dapur

Image via OHBULAN!

Team CSR sedang mengemas bahagian dapur

Image via OHBULAN!

Wakil team OHBULAN sedang mengajar salah seorang anak yatim menganyam ketupat

Image via OHBULAN!

Team CSR mengemas kawasan halaman rumah

Image via OHBULAN!

Team CSR sedang memasang lampu hiasan untuk rumah Baitul Fitrah

Image via OHBULAN!

Team CSR sedang mengemas kawasan dalam rumah

Image via OHBULAN!

Team OHBULAN! sedang membantu membuat biskut raya untuk rumah Baitul Fitrah

Image via OHBULAN!

Team CSR sedang bertungkus lumus menyiapkan ketupat

Image via OHBULAN!

Team OHBULAN! sedang melakukan aktiviti membaca bersama anak-anak yatim

Image via OHBULAN!

Team OHBULAN! sedang melakukan aktiviti membaca bersama anak-anak yatim

Image via OHBULAN!

Team OHBULAN! sedang melakukan aktiviti membaca bersama anak-anak yatim

Image via OHBULAN!

Team CSR tiba bersama barang sumbangan bagi meraikan aidilfitri bersama rumah Baitul Fitrah

Image via OHBULAN!

Team CSR sedang menantikan jamuan hari raya

Image via OHBULAN!

Kisah Ummu yang mereka lihat menerusi video Maybank MYStories membuatkan team OHBULAN! rasa nak share momen menyambut hari raya bersama anak-anak yatim ni.

Apa yang membuatkan mereka sedar bantuan bukan hanya berbentuk wang ringgit tapi dari sudut masa bersama, tenaga, senyuman, dan gelak tawa bersama sebenarnya sudah cukup bermakna buat anak-anak ini.

MaybankHeart buka pintu harapan buat yang memerlukan..

Image via ohbulan.com

Korang nak kenal lebih rapat dengan insan-insan yang memerlukan? Salurkan bantuan seikhlas yang mampu melalui MaybankHeart.

Selain kisah Ummu dan juga anak-anak Baitul Fitrah ni, ada beberapa kisah lain yang boleh korang dengar dan korang boleh salurkan bantuan atau boleh je lakukan aktiviti bersama mereka macam team OHBULAN ni.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai MaybankHeart, korang boleh je singgah ke laman sesawang mereka di www.maybankheart.com.

#Psst, kalau kita nak bantu orang lain bukan hanya bulan Ramadan, sebaliknya kita perlu sentiasa bantu mereka yang memerlukan.

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.


LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment