lifestyle

This Newly Renovated Terrace House In Bangsar Looks Like It Could Be A Muji Showroom

The home was designed to fit two families!

Cover image via Huei Miin

There's a terrace house located in a quiet neighbourhood in Bangsar that used to look like this...

Image via Huei Miin

After one and a half years of renovation, the 1950s house was transformed into an airy, nature-inspired home!

Image via Huei Miin
Image via Huei Miin

A unique feature about the house is that it has been designed to fit two families

After noticing the soar of property prices in KL, design firm Tetawowe Atelier - led by architects Wong Wei Ping and Huei Miin Lim - came up with a project to appeal to young working individuals who aren't able to afford an entire home.

"[The] aim is to encourage young adults to share land with another individual, without sacrificing their privacy and the needs of having comfortable space for a home," Huei Miin explained to SAYS.

Image via Huei Miin
Image via Huei Miin

Splitting the house into two required the team to work with a narrow 10-foot width of space.

So, they maximised the house vertically by creating multiple split levels to make it more spacious.

Image via Huei Miin
Image via Huei Miin
Image via Huei Miin

Tucked at the back of the house is a compact single-storey unit for a caretaker, which can be accessed through the back alley, Huei Miin shared with SAYS.

They also kept the wall colours light and fresh and installed thin metal structures to compliment the minimalist theme

Image via Huei Miin
Image via Huei Miin
Image via Huei Miin

The house was also given plenty of openings for natural light to filter in, adding to the illusion of space

Image via Huei Miin
Image via Huei Miin
Image via Huei Miin

At the front, a mezzanine deck was set up connecting to the top bedroom

According to the designer, "The deck also functions as a floating garden for the house, with potted plants and creepers growing on the screens".

Image via Huei Miin
Image via Huei Miin
Image via Huei Miin

Love it.

Check out the drastic transformations of these other rundown homes in Malaysia:

Leave a comment