seismik

Gadis Ini Bongkar Rahsia Turun Berat 12kg Dalam Masa 2 Bulan Sahaja. Hebat!

Dari 60kg ke 48kg dalam masa yang begitu singkat.

Cover image via Twitter @Ajafn_

Berat merupakan isu yang paling sensitif apabila disentuh oleh rakan atau keluarga. Persoalan yang sering dilemparkan akan menjadikan anda berasa sangat kecil hati dan rendah diri.

Persoalan common seperti 'Makin berisi lah kau sekarang, apa rahsia?', 'Eh, mengandung lagi ke? Macam ada isi je', 'Tahun lepas kurus sikit, tahun ni macam dah berisi, happy betul kau!'

Semua soalan dan kata-kata yang dilempar membuatkan anda berasa kecil hati kerana mereka menegur tentang fizikal anda. Mungkin ramai yang telah berusaha untuk mendapatkan berat ideal, namun ada perkara yang menghalang anda untuk mencapainya.

Jika anda mempunyai berat yang ingin dicapai, dengan cara yang betul, anda mampu melakukannya.

Seorang gadis di laman Twitter telah mengupas tentang rahsianya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 12kg dalam masa dua bulan sahaja

Baca perkongsian penuh di bawah:

Image via Twitter @Ajafn_

Untuk menurunkan berat badan, ianya mengikut metabolisma badan masing-masing

Image via Twitter @Ajafn_

Seterusnya, ikuti 9 tips yang dikongsikan di bawah:

1. Minum air lemon panas setiap pagi. Jika nak lebih sedap, perah serai ke dalam minuman anda, minum sekali sehari pun sudah memadai.

Image via Twitter @Ajafn_

2. Makan 3 kali sehari tanpa menyentuh nasi langsung dan lebihkan lauk pauk yang lain. Sayur jangan lupa! Kalau ingin carbo, boleh makan roti tapi jangan selalu.

Image via Twitter @Ajafn_

3. Jauhkan makanan yang bergoreng, hanya pengambilan lauk bersup disarankan. Jika ada masa, jangan lupa untuk bersenam juga untuk melengkapkan peratus diet sihat anda.

Image via Twitter @Ajafn_

4. Sebelum tidur, anda boleh pilih salah satu senaman yang akan dilakukan. Jika rajin, boleh pilih banyak. Tapi kurangkan masa untuk setiap senaman.

Senang bukan? Dua bulan sahaja untuk anda korbankan segala makanan dan minuman yang tidak sihat, gantikan dengan yang lebih baik dan boleh membantu anda untuk mendapatkan berat badan ideal.

Sebelum (kiri) dan selepas (kanan).

Image via Twitter @Ajafn_

Selepas.

Image via Twitter @Ajafn_

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Jika anda seorang yang susah untuk naik berat badan pula, mungkin anda mengalami masalah ini:

You may be interested in: