Gol Faiz Subri Dapat 'Worldwide Recognition' & Mungkin Layak Menang Puskas Award. Hebat!

Hebat pemain kita. Haria Penang Haria!

  • Cover image via SAYS

Bila sebut nama pemain bola seperti Messi, Ronaldo, atau Neymar pastinya semua orang akan kenal, malah satu dunia pun tahu siapa mereka

(Dari kiri) Messi, Ronaldo, dan Neymar.

Image via www.dailymail.co.uk

Ada siapa-siapa yang tak kenal ke?

Tapi bila sebut nama seorang pemain tempatan Faiz Subri, mungkin tiada siapa yang kenal. Orang Malaysia sendiri tidak pernah tahu siapakah beliau apatah lagi orang-orang di luar sana.

Faiz Subri (tengah).

Image via www.fourthofficial.com

Tetapi, hakikat itu bakal berubah buat Faiz Subri selepas menjaringkan gol "gila" dalam perlawanan menentang Pahang semalam. LIHAT SINI:

Seriously, tak pernah lagi tengok pemain Malaysia buat gol macam ni.

Apa kata kita layan lagi sekali. Gol ni memang "gila"!

Tengok ulang-ulang pun tak akan bosan.

Macam mana bola dia boleh bend macam tu sekali? Sungguh impossibruuuuu!

Image via gifsoup.com

Dalam sekelip mata, gol Faiz Subri ini mendapat perhatian dunia!

Lambakan laman antarabangsa dari Eropah, malah dari serata dunia cukup kagum dengan gol jaringan Faiz Subri itu.

Gol itu juga dibandingkan dengan gol popular jaringan seorang pemain Brazil, Roberto Carlos pada tahun 1997

Selain itu, gol itu turut mendapat jolokan sebagai 'Puskas Goal Of The Year' dari laman BBC Sporf

Nampak tak? Facebook 101 Great Goals.com juga mempunyai pendapat yang sama. Semasa artikel ini ditulis, video gol Faiz Subri telah mendapat lebih daripada 34,600 shares dan 66,000 likes!

Mungkinkah kita akan lihat ini pada masa akan datang? ;)

Ehem, tahun kat belakang tu tukar kepada 2016 ya.

Image via SAYS

Ehem...Shaolin Soccer pun tak boleh beat!

Image via giphy.com

Inginkan lebih cerita menarik seperti ini? LIKE Facebook SAYS SEISMIK serta follow kami di Twitter dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment