seismik

HUAWEI Tawar Harga Runtuh Dan Ganjaran Tak Putus Bermula 1 Julai 2019. Cepat Beli HUAWEI!

Huawei best wei!

Cover image via Neowin

Baru je masuk suku tahun ketiga tapi nampaknya HUAWEI tak menunjukkan tanda-tanda penurunan momentum penjualannya

Image via cgmagonline.com

Buktinya, pada 31 Mei 2019, HUAWEI berjaya mencatatkan 100 juta unit penjualan telefon pintarnya daripada pelbagai model. Wow, bukan sikit tau!

Model terbaru HUAWEI iaitu P30 Series pula, berjaya menjadi salah satu model smartphones dengan catatan penjualan tertinggi. Model ini berjaya mencatatkan jualan peningkatan 52% lebih tinggi berbanding model sebelumnya P20 Series.

Image via Neowin

Apa agaknya yang membuatkan pengguna smartphones setia menggunakan model HUAWEI? Ni kami nak share 3 sebab utama kenapa HUAWEI merupakan model telefon pintar terbaik masa kini!

Manfaat & ganjaran HUAWEI yang berbaloi-baloi!

Image via wp.com

Setiap pengguna telefon bimbit pastinya mahukan servis perkhidmatan terbaik daripada pengeluar. Kalau servis baik mestilah penguna pun setia. Haa, ni lah sebab HUAWEI sentiasa ke hadapan, sebab mereka sentiasa mengutamakan penggunanya.

1. Tawarkan sehingga 2 tahun waranti untuk telefon pintar!

Image via HUAWEI

Korang pernah tak terfikir untuk mendapatkan insurans telefon. Yelah, bimbang kalau telefon korang kena curi, accident atau termasuk air sekurang-kurangnya korang boleh tuntut ganti rugi.

Tapi, korang tau tak dengan HUAWEI korang dah tak payah fikir semua ni sebab HUAWEI menawarkan sehingga 2 tahun waranti untuk model telefon pintar mereka yang terpilih. Paling penting, korang tak perlu keluarkan duit pun!

  • HUAWEI P30 series
  • HUAWEI Mate 20 series
  • HUAWEI Nova 4 series
  • HUAWEI Nova 3i
  • HUAWEI MediaPad M5 series

Kalau korang pengguna model yang disenaraikan kat atas, bolehlah upgrade warranty korang sebab tempoh yang diberikan terhad iaitu dari 1 Julai hingga 30 September 2019. Cara nak upgrade mudah je! Korang hanya perlu aktifkan HiCare apps dalam telefon pintar HUAWEI korang. Tapi, kalau nak lagi mudah pergi je ke kedai servis HUAWEI yang berhampiran.


2. Harga runtuh kena grab cepat ni!

Image via HUAWEI

Setiap kali model telefon pintar baru keluar di pasaran, perkara pertama yang menjadi penghalang kepada pengguna untuk membeli adalah harganya yang tinggi. Kadang-kadang tak masuk akal nak-nak telefon pintar yang berprestasi tinggi!

Tapi, HUAWEI mengeluarkan model terbaiknya iaitu model P30 Series. Berkualiti dan yang penting mampu milik! Lihat sajalah kualiti gambar yang mampu dirakam oleh model P30 ni. Macam ambil dengan kamera profesional tau! Tu belum masuk teknologi kameranya yang mampu merakam gambar sehingga 50x zoom.

Image via Amsyar Naaif

Selain tu, Nova 3i juga telefon pintar mampu milik yang berprestasi tinggi selain memberikan hasil selfie yang memukau dengan kamera hadapan (24MP+2MP) dan kamera belakang (16MP+2MP). Berita baik untuk korang, HUAWEI juga tawarkan penurunan harga sehingga RM400 untuk model kat bawah ni. Bestnya!

  • HUAWEI P30 | RM2,299 ( RM2,699)
    – 8GB RAM, 128GB internal storage
  • HUAWEI P30 Pro | RM3,399 (RM3,799)
    – 8GB RAM, 256GB internal storage
  • HUAWEI Nova 3i | RM799 ( RM899)
    – 4GB RAM, 128GB internal storage

3. Upgrade sistem operasi EMUI 9.1

Image via Huawei Central

Haa.. Kalau sebelum ni cuma HUAWEI P30 Series yang ada sistem operasi EMUI 9.1, nampaknya model HUAWEI terdahulu juga dapat boleh update sistem operasi terbaru ni.

Image via HUAWEI

Sistem operasi EMUI 9.1 menjanjikan korang penggunaan telefon yang lebih lancar tanpa risau telefon korang lagging. Terutamanya, korang yang suka main game menggunakan telefon pintar sebabnya EMUI 9.1 ni menaiktaraf unit pemprosesan grafiknya kepada GPU Turbo 3.0 dan menyokong lebih 25 games antarabangsa termasuk Fortnite, FIFA Mobile dan Brawl Stars. Wow!

Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang sistem operasi EMUI 9.1 ni, korang boleh klik je kat sini.

Jom beli telefon pintar HUAWEI. Serius tak rugi!

Image via timeincuk.net

Jangan fikir 2 kali kalau nak tukar telefon pintar korang kepada HUAWEI sebab mereka gerenti beri penawaran terbaik untuk korang sebagai pengguna telefon pintar.

Tunggu apa lagi, kalau korang nak tahu tentang ganjaran 1+1 warranty dan banyak lagi tawaran menarik yang lain, korang pergi je ke laman web rasmi HUAWEI atau singgah je kat mana-mana outlet HUAWEI yang berdekatan korang hari ni juga!

Image via HUAWEI

Bermula 1 Julai sehingga 8 Julai 2019, HUAWEI Online IT Fair menawarkan promosi yang berbeza pada hari yang berlainan dan diskaun sehingga 50% untuk anda! Kalau anda berminat untuk tahu lebih lagi, sila layari HUAWEI ONLINE Office Store sekarang!

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.


LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Jom baca tentang update terbaru EMUI 9.1 yang sangat mengancam ini!

Leave a comment