seismik

Ingin 'Clear Skin' Sebelum Raya? Dapatkan 7 Produk Skin Care Bawah RM150 Di Sephora Ini!

Semua produk ini merupakan top 30 bestseller di Sephora.

Cover image via A Model Recommends

Waktu raya nanti selalunya kita akan jumpa macam-macam jenis orang dengan gelagat tersendiri. Ada yang suka bergambar, membawang, makan tak berhenti, anti-social dan macam-macam lagi lah!

Image via Murni Azman

Tapi waktu raya nanti paling banyak adalah kaum yang suka bergambar. Maklumlah, dah pakai baju raya lengkap cantik-cantik, labuci penuh satu baju, dari jauh dah nampak kilauan baju. Rugilah kalau tak tangkap gambar banyak-banyak untuk buat kenangan kan?

Tapi masalahnya, paling insecure kalau kulit wajah tidak sekata atau banyak jerawat masa raya. Ala, segannya. Nak juga selfie dan nampak flawless dalam gambar, betul tak?

Image via Red Bull

Worry no more! Kami menyediakan senarai produk penjagaan kulit wajah dari Sephora yang boleh membantu anda merawat muka sebelum raya ini. InsyaAllah boleh flawless. :)

Image via Sephora

Gel air yang menyegarkan untuk kelembapan kulit wajah yang segera. Produk ini juga mampu untuk menghilangkan kulit kering dengan pecah. Ianya sangat menyegarkan.

Gel ini serta-merta mengisi semula kulit anda dengan asid hyaluronic untuk kelembapan dan keselesaan yang sengit. Hari demi hari, kulit anda akan terasa lebih kering dan lembap, barulah tambah berseri masa Raya nanti.

Anda boleh dapatkan produk ini di Sephora dengan harga RM88 sahaja.

Image via Sephora

Produk ini merupakan facial mist yang menyegarkan untuk kulit wajah anda. Ianya akan memberikan kulit anda lebih glowing di pagi raya nanti.

Selain itu, produk ini juga mampu menyegarkan kulit wajah dari liang kulit yang jelas dan berseri. Sambil itu, juga anda menggunakan produk ini, ia juga boleh melembapkan dan menyuburkan kulit anda sepanjang hari.

Anda boleh dapatkan produk ini di Sephora dengan harga RM120 sahaja.

Image via Sephora

Overnight Glow Serum ini yang berfungsi semasa anda tidur untuk membuatkan kulit anda mengelupas pada waktu malam. Kulit anda juga akan menjadi lebih cerah pada waktu pagi.

Serum ini juga mampu untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan menghilangkan bintik-bintik hitam. Formula yang kaya dengan nutrien termasuk ekstrak timun dan lidah buaya, serta vitamin A, C dan E.

Anda boleh dapatkan produk ini di Sephora dengan harga RM109 sahaja.

Image via Fresh

Selain penjagaan kulit wajah, penjagaan bibir juga penting untuk semua wanita di luar sana. Kalau bibir asyik kering atau merekah, boleh cuba produk FRESH ini.

Produk ini akan membuatkan bibir anda lebih lembut dan licin selepas memakainya. Kristal gula perang, humectants semulajadi akan menjadikan bibir anda kekal lembap, manakala shea butter dan minyak jojoba mampu menyuburkan kulit.

Anda boleh dapatkan produk ini di Sephora dengan harga RM108 sahaja.

Image via CoolestMNL

Mario Badescu merupakan salah satu produk bestseller di Sephora. Produk ini mampu membantu anda untuk mendapatkan kulit yang berseri.

Dry lotion dalam set ini mampu mengeringkan jerawat anda dalam masa yang singkat dan produk ini juga adalah pilihan yang diluluskan oleh TSA untuk mengembalikan penghidratan kulit dan rambut pada bila-bila masa sepanjang hari.

Anda boleh dapatkan produk ini di Sephora dengan harga RM120 sahaja.

Produk ini sesuai untuk individu yang mempunyai kulit berminyak. Pelembap wajah yang ringan dan tanpa minyak ini mempunyai ciri-ciri tekstur gel krim yang unik serta dirumuskan dengan pelbagai antioksidan.

Produk ini juga bagus untuk melindungi kulit daripada radikal bebas dan diadun dengan asid amino untuk penghidratan yang optimum. Kulit anda akan tampak lebih lembut, licin, berseri dan sihat pada hari raya nanti!

Anda boleh dapatkan produk ini di Sephora dengan harga RM160 sahaja.

Image via StyleCaster

Herbivore Botanicals: Blue Clay - Spot Treatment Mask ini dirumuskan untuk mengurangkan kecacatan yang sedia ada dan menembusi ke dalam liang anda sambil mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit.

Secara ringkasnya, tanah liat merupakan agen detoksifikasi dan penguatan topikal yang mengeluarkan toksin dan kekotoran dari dalam sekaligus menyampaikan mineral penting untuk mengekalkan kulit yang licin dan segar.

Anda boleh dapatkan produk ini di Sephora dengan harga RM99 sahaja.

Cuba dulu, belum cuba belum tahu kan? :)

Image via Giphy

Jika anda berminat untuk menerokai lebih banyak pilihan produk keperluan yang terkenal, klik di #SAYSCatalogue!

Image via SAYS

#SAYSCatalogue merupakan segmen di SAYS di mana kami menampilkan cadangan produk yang menjadi pilihan ramai. Sebahagian daripada jualan akan dikutip dari halaman ini dan harga adalah tepat pada masa penerbitan.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Inginkan idea untuk hadiah Hari Bapa pada 17 Jun nanti? Check di bawah:

Baju Raya semua dah tersedia? Kalau belum, boleh tengok senarai baju raya bawah RM150 ini:

Tak lengkaplah Raya anda tanpa kasut dan beg tangan baru. Koleksi Christy Ng kali ini memang mengancam!

You may be interested in:

Leave a comment