seismik

Ini Antara Halal Ready To Eat Food 7-Eleven Thailand Yang Anda Boleh Dapatkan Di Shopee

Banyaknya pilihan!

Cover image via Have Halal Will Travel & Wanderlustdj

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Setiap kali melancong ke Thailand, pasti ramai di antara kita yang tidak akan terlepas untuk mengunjungi kedai serbaneka 7-Eleven mereka bukan?

Mana tidaknya, kedai serbaneka tersebut memang banyak menjual ready to eat food yang best-best tau. Ada burger, corndog, waffle dan macam-macam lagilah. 

Sayangnya, ia hanya di jual di Thailand tetapi tiada di 7-Eleven Malaysia. Namun, kini anda sudah tidak perlu travel jauh-jauh untuk beli aneka ready to eat food yang sedap ni tau, sebab segalanya sudah ada di Shopee.

Di sini kami senaraikan antara ready to eat food dari kedai serbaneka 7-Eleven Thailand yang anda boleh dapatkan di Shopee. Jom tengok di bawah!

Image via giphy.com

1. CP Spicy Chicken Burger

Image via Shopee

Sukakan makanan yang pedas? Spicy Chicken Burger jenama CP ini memang untuk anda. Hanya tinggal panaskan di dalam microwave kemudian sedia untuk dimakan. 

Beli di sini.

2. CP Blackpepper Chicken Steak Burger

Image via Shopee

Ini satu lagi jenis burger yang anda boleh beli jika anda sukakan makanan pedas. Patty ayam blackpepper dia memang sedap guys!

Beli di sini.

3. CP Double Chicken & Cheese Burger

Image via Shopee

Makan satu tak kenyang? Jangan risau, burger ini ada menawarkan dua patty juga tau. Lebih menarik siap ada cheese lagi. Kalau rasa masih tidak kenyang, beli banyak pun tak apa.

Beli di sini

4. CP Shirmp and Fish Steak Burger

Image via Shopee

Buat anda yang nak cuba sedikit kelainan, boleh lah beli Fish and Shirmp Steak Burger ni. Siap ada mayonnaise di antara roti dan patty. Memang sedap!

Beli di sini.

5. CP Seafood Burger

Image via Shopee

Burger ini memang sesuai untuk anda yang sukakan rasa seafood. Gabungan roti lembut, seafood patty, tar-tar sauce dan juga cheese memang mempunyai rasa persis Fillet o Fish dari McDonald's.

Beli di sini

6. CP Hotdog Cheese

Image via Shopee

Gabungan sosej dan cheese memang tak dapat disangkal lagi kesedapannya. Apa yang menariknya, bukan sahaja di atas sosej ada sauce cheese malah di tengah-tengah sosej juga terdapat cheese.

Beli di sini.

7. Pizza Roll

Image via Shopee

Pizza Roll ini merupakan antara menu ready to eat food yang popular di kedai serbaneka 7-Eleven Thailand. Gabungan rasa cheese dan mushroom memang menjadi kegemaran ramai. 

Beli di sini.

8. Susu Meiji

Image via Shopee

Kalau singgah ke Thailand, memang tak sah kalau anda tak borong susu dari jenama Meiji ini. Terdapat pelabagai perisa seperti coklat, kopi, strawberry dan macam-macam lagilah. 

Beli di sini.

9. Arabus Coffee

Image via Shopee

Ini merupakan lagi satu minuman yang wajib anda cuba dari kedai serbaneka 7-Eleven Thailand. Kopi dari jenama ini terdapat pelbagai perisa menarik seperti Mocha, Latte, Espresso dan Caramel. 

Beli di sini.

10. Desserts

Image via Shopee

Kalau kita makan sesuatu, mana lengkap kalau tiada desserts kan? Dekat kedai Shopee ini ada menjual banyak desserts menarik dari 7-Eleven Thailand. Memang rambang mata nak memilih!

Beli di sini.

Best kan semua jenis ready to eat food dari kedai serbaneka 7-Eleven Thailand ini. Jom shopping!

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik lain hanya di SAYS Seismik: