seismik

Jual Beli Bantal Busuk Di Laman Twitter. Seriuslah Siapa Nak Beli? Ada Ke Yang Nak Jual?

Tengok gambar sahaja dah boleh bau bantal busuk tu.

Cover image via Twitter @UsedPillow

Bantal busuk. Rupanya dah lah buruk, busuk pula tu!

Tapi bagi sesetengah kanak-kanak, bahkan ada juga remaja dan dewasa, bantal inilah yang menjadi teman setia sejak kecil lagi.

Image via WoB

Bantal busuk memang tidak boleh dipisahkan, lebih-lebih lagi bagi mereka yang memang sudah terbiasa dengan ia. Ada juga orang yang sampai tidak boleh tidur kalau tiada bantal busuk disisi sebab kononnya rupa dan bau bantal busuk ini selesa dijadikan peneman tidur.

Bantal busuk ini tidak semestinya berbentuk bantal. Kadang-kala boleh juga berbentuk anak patung ataupun kain. 

Oleh kerana sudah terlalu biasa dengan bantal busuk ini semenjak dari kecil, maka susahlah untuk memisahkan bantal busuk itu dengan pemiliknya sampai terbawa-bawa hingga meningkat remaja sampailah ke dewasa.

Tapi siapa yang nak berpisah dengan bantal busuk?

Yang peliknya baru-baru ini viral di laman Twitter, ada akaun yang siap offer untuk beli bantal busuk

Sejak tular iklan itu, jadi tertanya-tanya juga siapa yang sanggup beli bantal busuk orang lain? Nak buat apa dengan bantal busuk?

Soalan paling utama, sanggup ke pemilik bantal busuk nak jual bantal kesayangan dia tu dengan harga RM5-RM50?

Ini antara beberapa respon menarik netizen:

Ada yang nak tolong jualkan bagi pihak kawan/keluarga

Mana sanggup jual bantal busuk, melainkan...

Eh, mana boleh jual!

Tapi kenapa nak beli bantal busuk orang lain?

Siapa kat sini ada bantal busuk?

Image via Gifer

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Lagi artikel menghiburkan di SAYS Seismik:

You may be interested in:

Leave a comment