seismik

Ramai Orang Sanggup Ambil ‘Supplement’ Sebab Obses Nak Cantik Sampai Jahanam Buah Pinggang

Cantik tu boleh tapi jangan sampai memudaratkan

Cover image via SAYS

Zaman sekarang, manusia sanggup melakukan apa saja untuk kelihatan cantik. Ada yang sanggup berhabis duit mencuba pelbagai produk yang kononnya akan membantu mereka untuk kelihatan sentiasa menawan.

Tapi yang peliknya masyarakat kita ni, mereka terlalu taksub dengan produk-produk pemutihan kulit, pelangsingan badan dan macam-macam lagi lah. Kalau nak cantik memang kena putih ke? Rasanya tak kisah pun apa warna kulit, janji anda tahu bagaimana untuk kelihatan yakin dan bergaya.

So, bila masing-masing nak putih dan kurus, maka bermacam-macamlah produk yang mereka gunakan sehingga satu masa memudaratkan diri termasuklah merosakkan buah pinggang.

Jadi apa kata anda baca thread twt_tudung yang kami jumpa di Twitter ini. Semoga bermanfaat!

Sakit buah pinggang bukan perkara main-main. Boleh menjadi sebab anda tidak dapat pergi haji?

Setelah tweet tersebut dibaca oleh ramai pihak, beberapa pengguna Twitter turut berkongsi kisah mereka. Serius menakutkan!

Tak salah sebenarnya nak kelihatan cantik. Anda cuma perlu tahu cara yang betul untuk melaksanakannya. Jangan sampai menyeksa badan sendiri dan menyesal di kemudian hari.

Sumber: Twitter

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Cakap pasal kesihatan dan kecantikan, anda dah cuba lunch box sihat ini?