seismik

Kompilasi Lawak Luahan Hati Seorang Suami Bila Bini Masuk Dapur Ini Memang Lawak Habis!

Berdekah bila baca kisah sedih ringkas ni!

Cover image via Twitter @orkedlahhh

1. Bini tiba-tiba nak buat sebiji kek sempena hari jadi. Terharu dengan 'sajian gelap' bini sendiri!

Bila dah siap kek tu, memang betul-betul tak sangka dengan apa yang dilihat. Haha!

2. Bila bau hangus datang dari dapur, terus tak sedap hati. Sebabnya...

Akhir sekali...

3. Masih belum give up lagi, siap nak buat 'pemanis mulut Perancis' pula kali ini

Dah macam Bunga Lawang pulak dah...

4. Masih belum putus asa, pergi mencari resipi kuki mentega dari internet pula. Kita tengok apa pula jadi kali ini..

Bukan nak cakap apa lah, tapi ini dah rupa macam 'ehem' dah hahaha

5. Percubaan seterusnya adalah untuk membuat kek brownie. Hmm lembut, sedap, wangi dan sebagainya..

6. Ini merupakan antara kuih-kuih yang tidak 'terselamat' dan belum boleh dikenalpasti:

7. "Kuih asyik terbakar, duit pun terbakar" sejak-sejak bini masuk dunia membakar ni..

8. Pikachu buatan bini terkena kuasa elektrik sehingga hangus, mak aih!

9. Apalah nasib kuih-kuih yang dilayan sekejam ini....

10. Berus pastri pun boleh tersesat dalam kek, power sangat ni!

11. Ini paling epik! Bini jenis pantang dicabar. Kali ini dia mencuba untuk buat kek Elmo pulak ya kawan-kawan..

Pengajaran yang boleh diambil dari kisah-kisah sadis di atas adalah:

Jika anda mempunyai kisah lawak yang ingin dikongsikan bersama kami, boleh PM kami di Facebook!

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Ingat lagi tak lawak pasal pinggan Corelle yang viral hari itu?

Leave a comment