seismik

"Meremang Bulu Roma" - Lelaki Kongsi Video Lepas Hiking, Tak Sangka Terakam Benda Lain

Geli to seram real quick.

Cover image via @kifley02 (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Bagi orang yang minat hiking, destinasi kegemaran sudah semestinya gunung yang mempunyai air terjun

Selain itu, gunung yang mempunyai pemandangan indah juga menarik perhatian para pendaki gunung. Tidak dinafikan, jika mendaki gunung di kawasan lecak, sudah pasti banyak pacat yang hinggap di bahagian kaki.

Untuk menghilangkan pacat memerlukan teknik yang tertentu disebabkan ia menghisap darah kita daripada luar. Baru-baru ini, tular video di TikTok mengenai lelaki berkongsi video kaki dihinggap pacat tetapi lain kesudahannya telah mencuri tumpuan. 

Lihat video penuh itu di bawah:

Rakam jumlah pacat di kaki, sekali nampak kelibat dekat air terjun

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang pemuda sedang berehat di kawasan air terjun setelah penat mendaki gunung.

Dia ingin berkongsi jumlah pacat yang berada di bahagian kakinya dengan merakam video. Sedang asyiknya dia membuka kasut dan menunjukkan jumlah pacat yang banyak di kakinya itu, dia juga merakam pemandangan sekitar kawasan itu.

Apa yang mengejutkan adalah apabila ramai yang ternampak kelibat di air terjun itu. Kelibat itu kelihatan sedang mandi. Perkara itu sekali gus menyeramkan semua. 

Lihat video sambungan itu di bawah:

@kifley02

Reply to @nasriey02 si ‘rambut panjang’ tu dh lari dah..sejuk kot mandi lama2. #tiktokindonesia

Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects
@kifley02

Reply to @nrsyuhadaizati Tak perasaan.. mungkin akak tu tengah syampu rambut tu... #fyp #tiktikindonesia #tiktokthailand

Creepy horror sound - TOKU SPACE MUSIC

"Bukan pacat je yang buat aku seram, ada satu tu dok perhati pun seram gak tu" - Netizen

Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 5.3M tontonan, 247K tanda suka dan 9K komen di TikTok, rata-rata netizen turut rasa seram setelah melihat video itu. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Hm, tegak dah bulu roma ni. Seram dengan pacat dan kelibat tu! :'(

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita ‘mesti kongsi’ sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik di SAYS Seismik: