seismik

4 Mitos Tentang iPhone 11 Pro Yang Sebenarnya Tidak Tepat. Sini Kami Bongkarkan!

Jangan percaya mitos ya.

Cover image via Make Mac

Sekarang ni peranti terbaru keluaran Apple iaitu iPhone 11, iPhone 11 Pro dan iPhone 11 Pro Max tengah meletop di pasaran

Image via mymemory.co.uk

Satu dunia tunggu pelancarannya, ada yang siap simpan duit berbulan-bulan!

Tapi, masalahnya sekarang, banyak pulak khabar angin yang mengatakan bahawa iPhone 11 ni banyak kekurangannya. Hmm.. betul ke? Jom kami beritahu sejauh mana kebenarannya ok!

Mitos 1: Bateri tak tahan lama lah!

Image via shortlist.com

Haa..rasanya masalah bateri tak tahan lama ni bukan masalah baru bari pengguna iPhone. Selalu sangat orang kaitkan iPhone ni dengan masalah bateri yang tak tahan lama.

Eh, siapa kata! Kalau korang nak tahu, bateri iPhone 11 Pro ni boleh bertahan 4 jam lebih lama dari iPhone XS tau! Ini bermakna, iPhone 11 Pro  mempunyai 18 jam video playback, 11 jam video streaming playback dan 65 jam audio playback. Wow!

Apa? Data tak cukup nak enjoy semua ni? Haa..dengan Pelan Pascabayar U Mobile Unlimited HERO P139, korang dah tak perlu risau sebab korang boleh nikmati data pantas TANPA HAD untuk strim video berkualiti HD!

Mitos 2: Tri-kamera yang agak pelik?

Image via cbsistatic.com

Bila pertama kali didedahkan design terbaru ni kepada umum, tak dinafikan memang banyak komen negatif . Ada yang buat meme, samakan dengan muka orang lah dan macam-macam.

Walaupun rekaan tri-kamera ni mulanya agak sukar diterima, tapi kini, jutaan orang dah menunggu untuk membeli iPhone 11 ni. Jangan tak tahu, tri-kamera pada bahagian belakang iPhone 11 ni menggunakan kamera utama 12MP, 2x kamera telefoto dan juga 0.5x kamera ultra-lebar. Ia juga dilengkapi dengan ciri mode malam dan paparan yang lebih jelas, sekaligus menjanjikan hasil gambar dan rakaman video yang berkualiti tinggi!

Jadi, memang sesuai sangatlah untuk korang yang suka berselfie dan OOTD di Facebook atau Instagram tu! Lagi best, kalau korang padankan dengan data pantas TANPA HAD yang sedia ada dengan Pelan Pascabayar U Mobile Unlimited HERO P139 atau P99!

Mitos 3: Kena beratur berhari-hari!

Setiap kali Apple lancarkan iPhone terbaru, dua tiga hari sebelum dijual tu dah penuh pengguna tegar iPhone beratur. Ada yang sampai berkhemah depan Apple Store tu, punyalah nak jadi antara yang terawal dapatkan iPhone terbaru. Dengar macam leceh kan.

Eh, siapa kata kena beratur baru dapat beli. Haa..sekarang ni, korang dah tak payah susah-susah bersesak, korang pergi je stor U Mobile ataupun order secara online, langgan pelan menarik dari mereka, dan korang boleh pulang dengan iPhone 11 Pro terbaru! Yeay!

Mitos 4: Tunggu bonus baru dapat beli..

Image via tenor.com

Macam yang kita tahu, iPhone 11 Pro ni harganya mahal dan bukan semua orang mampu. Tu yang bila dapat bonus terus sambar sebijik!

Eh, siapa cakap korang tak mampu nak beli iPhone 11 Pro? Haa..korang tahu tak, sekarang korang boleh dapatkan iPhone 11 Pro serendah RM151 sebulan dengan UPackage, tanpa bayaran pendahuluan, 0% faedah dan 0% kerisauan! Wow, biar betul!

Miliki iPhone 11 Pro dengan data tanpa had!

Sekarang ni, semua orang mampu untuk miliki iPhone 11 Pro terbaru! Nak tahu macam mana?

Haa..dengan Pelan Pascabayar U Mobile Unlimited Hero P139, korang boleh jimat sehingga RM1,623!

Bagi Pelan Pascabayar U Mobile Unlimited Hero P99 pula, korang boleh dapatkan iPhone 11 Pro dengan pelan bulanan serendah RM99. Lagi best, siap boleh jimat sehingga RM1,302!

Image via u Mobile

Ataupun korang boleh melanggan pelan U Package yang menawarkan 0 bayaran pendahuluan, 0% interest dan iPhone 11 Pro daripada RM151 sebulan! 

Image via U Mobile

Yang lebih menarik, pelan ansuran bulanan U Package ni bukan hanya untuk iPhone 11 Pro tau, tapi iPhone 11 dan iPhone 11 Pro Max pun ada! Kalau korang nak tahu lebih lanjut, klik link di bawah ni:

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

Image via U Mobile

Oh ya, banyak tawaran ekslusif yang korang dapat nikmati bila melanggan pelan-pelan menarik dari U Mobile. Antaranya ialah:

  • *Langganan PERCUMA Apple TV+ ditawarkan selama setahun dengan setiap pembelian peranti Apple
  • *Perlindungan mikro-insurans selama 3 bulan komplimentary GOLIFE 10 sehingga RM76,000
  • *Pengaktifan e-SIM disediakan – memberi pengguna kemudahan untuk menukar talian telefon tanpa memasukkan kad SIM fizikal. Untuk info lebih lanjut, klik sini

*Promosi ini berlangsung selama 3 bulan selepas pengaktifan Apple TV+, bermula 1 November 2019. Pelan akan diperbaharui secara automatik sehingga dibatalkan.

*Tertakluk terma dan syarat.

Mesti korang dah tak sabar nak jadi antara yang terawal menggunakan iPhone 11 Pro kan? Apa lagi tunggu, jom serbu U Mobile dan dapatkan iPhone 11 Pro hari ini juga! Untuk maklumat lanjut, layari laman web U Mobile.

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Bolehlah main game ni nanti!

Leave a comment