seismik

Platform Baru unifi Ini Akan Mudahkan Anda Dengan Persiapan Hari Raya Nanti. Baru Meriah!

Menariknya!

Cover image via

Artikel ini ditaja oleh unifi.

Kami yakin ramai yang rasa persiapan ramadan dan raya tahun ini agak berbeza

Image via Giphy

Tapi jangan biarkan ia menghalang anda untuk menikmati keberkatan Ramadan dan kemeriahan Syawal kali ni. Anda masih lagi boleh menyambut Ramadan dan Lebaran dengan meriah. :)

Fesyen, makanan hingga ke kelengkapan rumah, semuanya ada di unifi Ramadan Raya!

Image via unifi

Dengan unifi Ramadan Raya, anda boleh dapatkan pelbagai barangan untuk persiapan raya. Antaranya pakaian, aksesori, kuih raya, kelengkapan rumah dan macam-macam lagilah.Tak salah ye untuk zahirkan rasa excited nak sambut raya. Mana tidaknya, rayakan hari kemenangan kita lepas berjaya menahan hawa nafsu selama sebulan.

Tercari-cari menu kegemaran bazar Ramadan PKPB ini?

unifi ada senarai e-bazaar untuk anda!

Image via unifi

Anda mesti tercari-cari menu kegemaran yang selalu dijual di bazar Ramadan sepanjang PKPB ni kan? Haa, pencarian kini berakhir! Di unifi Ramadan Raya ada beberapa e-bazaar yang anda boleh pilih! Konsep e-bazaar ni sama je macam bazar Ramadan biasa. Bezanya, anda buat pembelian dan pembayaran secara atas talian.

Yang menariknya, e-bazaar ini bukan hanya di KL tapi ada juga di Johor, Sabah, Sarawak dan Selangor.

Raya lagi meriah dengan baju baru!

Jom tengok apa yang ditawarkan :D

Image via unifi

Baju lelaki, wanita dan kanak-kanak semuanya ada. Tinggal pilih je mana yang berkenan di hati. Yang pastinya, kebanyakkan jenama yang ada di platform ini adalah jenama lokal. Jadi, sambil membeli anda juga dapat menunjukkan sokongan kepada jenama-jenama tempatan yang ada di Malaysia.

Sesi virtual bersama artis.

Boleh buat projek DIY & cuba resipi bersama-sama!

Sesi virtual Ramadan Raya ini boleh menguatkan lagi ikatan sesama umat dan boleh menaikkan semangat sepanjang tempoh PKPB. 

Ini kerana unifi ingin membantu anda untuk merasakan Ramadan dan Syawal kali ini tetap sama macam Ramadan dan Syawal yang terdahulu. Dengan sesi virtual bersama artis anda boleh cuba pelbagai resipi dan projek DIY yang menarik bersama mereka.

Kalau nak tahu artis mana yang akan dijemput, boleh lihat jadual di bawah:

Kebudayaan:

Host: Radin

Tetamu:

  • Issey – 20 Mei, 1pm
  • Sam Bunkface 20 Mei -10pm

Perdagangan:

Host: Yaya Zahir

Tetamu:

  • Betty Rahmad – 15 Mei, 4pm
  • Izzue Islam – 15 Mei 10pm
  • Ummi Nazeera -22 Mei, 4pm
  • Hazeman – 22 Mei, 10pm

Gaya Hidup:

Host: Yasmin Hani

Tetamu:

  • Diana Danielle – 16 Mei, 3pm
  • Zulin Aziz – 16 Mei, 10pm
  • Saharul Ridzwan – 19 Mei – 3pm
  • Kamal Adli – 19 Mei, 10pm

Kerohanian

Host: Hafiz Hamidun

Tetamu:

  • Mawi- 18 Mei, 4pm
  • Ustaz Fakhrul UNIC – 18 Mei, 10pm

Yang best, sesi virtual ini bukan ada satu topik sahaja tapi akan dipecahkan kepada empat kategori.

Kategori pertama ialah Budaya, yang akan dihostkan oleh Radin. Artis jemputanya ialah Issey dan Sam Bunkface. 

Kategori kedua ialah Perdagangan yang akan dihostkan oleh Yaya Zahir. Artis yang terlibat ialah Betty Rahmad, Izzue Islam, Ummi Nazeera dan Hazeman.

Kategori ketiga pula melibatkan Gaya Hidup. Dihostkan oleh Yasmin Hani, sesi ini akan melibatkan artis-artis seperti Diana Danielle, Zulin Aziz, Saharul Ridzwan dan Kamal Adli. 

Kategori keempat pula adlaah Kerohanian yang akan dihostkan oleh Hafiz Hamidun. Ada Mawi dan Ustaz Fakhrul UNIC.

Jual barangan lokal?

Jadi, peniaga SME bolehlah join platform ini?

Image via Instagram

Ya, boleh!

unifi mengalakkan para lokal vendor untuk join unifi Ramadan Raya bagi memeriah dan memberi lebih banyak pilihan kepada pembeli. Hanya register di link ni!

Platform ini sememangnya untuk membantu pengguna dan juga penjual untuk membeli belah dengan lebih mudah ketika PKPB.

Tak cukup data nak usha unifi Ramadan Raya?

Anda boleh nikmati sehingga 999GB* hotspot untuk RM59 sahaja!

Image via unifi

Walapun perintah berkurung kini dilonggarkan, tapi kebanyakkan masa rakyat Malaysia disarankan untuk duduk di rumah dan hanya keluar bila perlu. Tak kurang juga yang terpisah dari keluarga dan duduk bersendirian. Jadinya, internet dah jadi peneman paling akrab ketika PKPB ini.

Risau internet tak cukup? Alamak!

Image via Gfycat

Jangan risau lagi sebab unifi ada tawarkan pakej gempak untuk anda. Pengguna unifi kini boleh nikmati sehingga 999GB* data hotspot LTE pada harga RM59 sahaja. Lebih mudahlah kalau nak shopping di unifi Ramadan Raya, bekerja dari rumah atau nak hubungi insan tersayang.

*Tertakluk kepada terma dan syarat.*

Tunggu apa lagi? Cepat rebut peluang keemasan ini sebab tawaran ini terhad ketika PKPB sahaja. Untuk maklumat lanjut mengenai 999GB hotspot, boleh klik SINI.

Oh ya, jangan lupa juga untuk singgah membeli belah di unifi Ramadan Raya!

Pihak unifi mengucapkan salam Aidilfiti buat semua umat Islam di seluruh negara. :)

Ramadan tetap Ramadan, Raya tetap Raya!

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

You may be interested in:

Leave a comment