seismik

Resolusi 4K Bermula RM10 Sebulan, Ini Satu-Satunya Servis Penstriman Anda Patut Langgan

Makin power unifi sekarang!

Cover image via Amanz

Artikel ini ditaja oleh unifi.

Kalau sebelum ini, unifi telah menjadi pilihan ramai untuk Wi-Fi berkelajuan tinggi tanpa had

Image via Popular Science

Tapi kali ini, unifi menampilkan pula unifi Plus Box yang datang dengan ciri Android TV dalam resolusi 4k Ultra HD.

Canggih!

Bukan itu sahaja, banyak lagi keistimewaan unifi Plus Box yang kami dah tak sabar untuk kongsi dengan anda semua! Lihat di bawah:

1. Strim lebih banyak rancangan mudah alih kegemaran anda!

Image via unifi

Untuk pengetahuan anda, unifi Plus Box kini dilengkapi dengan unifi TV, BBC Player, YuppTB, Dimsum, Viu, YouTube dan banyak lagi. Namun, Netflix adalah TIDAK TERMASUK.

Lepas ini memang melekat depan TV lah nampaknya.

2. Hubungkan peranti ke kaca TV dengan lebih mudah

Image via unifi

Kadang-kadang tak puas bila tonton rancangan kegemaran hanya di telefon pintar. Kan best kalau boleh tengok kat TV!

Sebab itulah sekarang anda boleh nikmati rancangan kegemaran dengan menghubungkan smartphone, tablet atau laptop ke kaca TV dengan aplikasi unifi PlayTV. Cuma satu tap sahaja yang diperlukan untuk menyambungkan peranti pilihan ke kaca TV secara nirwayar.

3. Tonton lebih daripada 70 saluran premium dengan Pek Ultimate TV unifi

Image via unifi

Ini termasuk saluran popular seperti FOX, BBC, National Geographic, Nickelodeon, dan banyak lagi.

4. Tak perlu berebut, seluruh keluarga boleh nikmati rancangan yang mereka gemari

Image via Giphy

Ayah nak tengok berita, mak nak tengok drama, adik pulak nak tengok kartun. Haih, macam mana ni?

Untuk rumah yang mempunyai pelbagai peranti, kini anda dah boleh akses sehingga 5 peranti berbeza dengan aplikasi unifi PlayTV. Selesai masalah! :)

5. Malas nak capai telefon? Kawal dengan suara pun boleh!

Image via unifi

Bila drama dah habis, malasnya nak tukar rancangan lain. Tak payah susah-susah, boleh tukar siaran lain meggunakan suara je. Memandangkan ia menggunakan Android TV, maka anda boleh kawal unifi Plus Box ni dengan Google Assistant untuk carian berasaskan suara.

Cool tak? :D

Tapi yang paling menarik, anda boleh dapatkan unifi Plus Box secara PERCUMA dengan...

Image via Giphy

Sekiranya anda sudah melanggan salah satu pelan jalur lebar unifi Home, anda layak untuk mendapatkan unifi Plus Box ini secara PERCUMA.

unifi Plus Box hadir dengan pelan Unifi 30Mbps, 100Mbps dan juga 300Mbps. Bagi pelanggan yang sedia ada, anda boleh melanggan unifi Plus Box dengan mengemaskini kontrak selama 24 bulan bersama-sama dengan pelan unifi.

NOTA: Buat masa ini, tiada pilihan tawaran unifi Plus Box tanpa unifi TV yang disediakan.

Image via unifi

Anda baru berminat untuk melanggan unifi?

Jangan risau, anda juga layak untuk mendapatkan unifi Plus Box secara percuma apabila anda memilih salah satu daripada tiga pakej di bawah ini (kontrak 24 bulan):

Image via unifi

Untuk yang jenis kaki drama, kami sarankan anda untuk melanggan pakej 300Mbps untuk mendapatkan 6 bulan akses percuma Viu. 

Bagi pelanggan baru, anda akan menerima akses ke unifi TV Ultimate Pack yang menyajikan lebih daripada 70 saluran dan akses kepada BBC iPlayer.

Selain itu, pelanggan baru juga boleh memilih untuk menyesuaikan atau meningkatkan pengalaman dalam talian dengan mana-mana Add-Ons unifi, termasuk sistem Wi-Fi Mesh yang membantu menghilangkan ‘dead spots’ Wi-Fi dengan hanya RM15 sebulan (2 nod) selama 24 bulan.

Bagi yang dah melanggan jalur lebar unifi semasa, anda masih boleh nikmati unifi Plus Box baru dengan hanya membayar RM10 tambahan setiap bulan

Nak tahu cara untuk set up unifi Plus Box ini dengan sendiri di rumah? Boleh tonton video di bawah:

Untuk maklumat lanjut tentang unifi Plus Box, boleh klik di sini.

 


Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment