seismik

Terkilan Dengan Kelakuan Ibu Sendiri, Wanita Ini Sedih Anak Perempuannya Dibotakkan Kepala

Tindakan itu dilakukan supaya rambut cucunya tumbuh dengan lebat.

Cover image via @mamaghan (TikTok)

Selain memberi nama kepada bayi yang baru dilahirkan, ibu bapa khususnya yang beragama Islam juga disunatkan untuk cukur rambut bayi sehingga botak

Namun lain pula jadinya, kepada seorang wanita di Indonesia yang meluahkan rasa terkilan kepada ibunya sendiri apabila membotakkan kepala anak perempuannya terlebih dahulu tanpa izin.

Perkara itu diluahkannya melalui aplikasi TikTok baru-baru ini, wanita yang dikenali sebagai Novilia Sari itu memberitahu, walaupun anaknya rambut tidak lebat tetapi ibunya tak perlu sehingga membotakkan kepala anaknya itu.

Selain itu, dapat dilihat juga reaksi suaminya yang turut kelihatan kecewa selepas mendapati anaknya dibotakkan kepala oleh ibu mentua sendiri.

Tonton video penuh luahan wanita berkenaan di TikTok di bawah: 

@mamaghan

Aku sama suamiku hari ini sedih banget Ya Allah

original sound - TDACOFFICIAL - BATTLE ZONE
@mamaghan

Part II aku sama suami udah gpp guys, anak kita sangking lucunya bikin kita ketawa terus... td tu kita kaget aja pulang2 udh botak

original sound - TDACOFFICIAL - BATTLE ZONE

Bukan seorang anaknya dibotakkan rambut, tetapi cucunya yang lain turut juga diakukan perkara sama

@mamaghan

Cucunya yang lain dibotakin lagi

Papalepa - _

Jelas ibunya, rambut anak perempuan wanita itu akan tumbuh lebat selepas dibotakkan kepala.

Begitupun, dia dan suaminya kini reda dengan apa yang telah berlaku ke atas anak perempuannya dan sudah memaafkan ibu mereka.

Walaupun anak perempuannya kini sudah botak, jelas mereka anaknya itu tetap nampak cantik meskipun sudah tiada rambut dikepalanya.

Katanya lagi, mereka sebelum ini cuma terkejut dengan perbuatan ibunya yang membotakkan kepala anak perempuannya tanpa pengetahuan mereka.

Tinjauan di ruangan komen pula, rata-rata netizen juga memberikan pandangan yang sama dan bersetuju anak perempuan mereka tetap nampak cantik walaupun sudah botak

@mamaghan

Part III ini kata mama aku

original sound - Novilia Sari

Malah ada juga juga yang memberitahu kepada pasangan suami isteri itu bahawa mereka tidak perlu risau tentang rambut anaknya sudah botak itu kerana ianya akan tetap tumbuh dan perkara berkenaan tidak perlu diperbesarkan.

Berikut di bawah antara komen menarik daripada netizen:

Stay strong sis! Jangan risau nanti rambut anak awak tetap akan tumbuh balik :)

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: