seismik

[VIDEO] "Pak Cik Ok Tak Tu?" - Niat Nak Tebang Dahan Pokok, Tapi Lain Pula Jadinya

Ni memang win!

Cover image via @doktorkerusi (TikTok)

Follow kami di TelegramInstagram dan TikTok SAYS Seismik, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita serta artikel-artikel menarik. 

Kerja-kerja menebang pokok ini selalunya dilakukan oleh kaum lelaki

Iyalah, kadang perlu memanjat dan menggunakan alat untuk dapat mebenang dahan pokok yang terkeluar sehingga membahayakan. Biasanya dalam family, tak lain tak bukan mesti ayah kita yang buat kerja itu betul tak?

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok yang memaparkan seorang pak cik melakukan penebangan dahan pokok di rumahnya, tetapi lain pula jadinya telah mencuri tumpuan. 

Lihat video penuh itu di bawah: 

Ingatkan jatuh, sekali pak cik buat abang bomba challenge

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang pak cik sedang menebang dahan pokok yang lebat di halaman rumahnya. 

Apa yang lebih menarik perhatian adalah sebaik saja dia menebang, kelihatan banyak dahan dan daun jatuh ke atas badannya. Lebih menghiburkan lagi adalah apabila pada akhir video, pak cik itu dilihat meminta tolong abang bomba. 

Suaranya yang seperti Doraemon dan gaya badannya itu menghiburkan ramai orang termasuk keluarganya. 

"Comel pulak pak cik ni. Abang bomba datang tak?" - Netizen

Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 3M tontonan, 329K tanda suka dan 12K komen di TikTok, rata-rata netizen turut terhibur dengan gaya pak cik itu. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Bini pak cik mesti menjeling sambil geleng kepala je kan dekat situ! :P

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita ‘mesti kongsi’ sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik di SAYS Seismik: