seismik

[VIDEO] Sampai Tersengguk-Sengguk, Mak Cik Jual Air Kotak Bawah Flyover Ini Jadi Perhatian

Semoga urusan mak cik ini dipermudahkan.

Cover image via @b.fastoree2 (Twitter)

Follow kami di TelegramInstagram dan TikTok SAYS Seismik, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita serta artikel-artikel menarik.

Tak semua orang mampu hidup sederhana dan senang

Ramai lagi orang di luar sana yang hidup susah dan mengalami pelbagai ujian hidup. Banyak kekangan bagi mereka meneruskan kehidupan seharian. Oleh sebab itu, pelbagai cara yang dilakukan seperti berniaga. 

Sama juga seperti video yang tular baru-baru ini di TikTok apabila seorang mak cik dilihat berniaga air kotak di bawah flyover telah mencuri tumpuan. 

Lihat video penuh itu di bawah: 

@b.fastoree2

Inshallah ada rezeki kita jumpa lagi ye makcik . Doakan semua " Ya Allah Semoga makcik sihat selalu, diperluaskan rezeki dan dipermudahkan segala urusan . Aminn #fyp

original sound - B.FASTOREE - B.FASTOREE

Meniaga sampai tersengguk-sengguk tepi jalan

Menerusi video berkenaan, kelihatan rakaman menunjukkan situasi di jalan raya yang memaparkan seorang mak cik tersengguk-sengguk sambil meniaga. 

Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila mak cik itu dilihat berniaga air kotak di bawah flyover. Seorang wanita dilihat mendekatinya dan bertanya khabar. Wanita itu juga membantu mak cik berkenaan dengan memesan Grab kepadanya. 

Dipercayai mak cik itu berjalan kaki pulang dan menaiki tangga beberapa tingkat untuk sampai ke rumahnya.

Lihat video sambungan itu di bawah:

@b.fastoree2

First time kiteorg jumpa makcik ni. Ya allah dah berumur still fighting to survive, Guys jom ramai ramai tolong makcik milo. Fyi kiteorg dah mintak izin untuk buat video makcik #fyp

original sound - B.FASTOREE - B.FASTOREE

"Kadang-kadang aku sedih tak dapat nak tolong orang macam ni, TQ tolong wakilkan kami semua" - Netizen

Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 2M tontonan, 204K tanda suka dan 4K komen di TikTok, rata-rata netizen turut bersimpati dengan mak cik itu. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Semoga mak cik ini dimurahkan rezeki, Amin.

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita ‘mesti kongsi’ sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik di SAYS Seismik: