seismik

[VIDEO] "Tumpang Tandas" - Baru Nak Mandi, Ada Tikus Tengah Berenang Pula

Dia ingat itu kolam renang ke?

Cover image via @bebox08 (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Walaupun pada zaman sekarang banyak rumah telah menggunakan shower head untuk mandi

Masih ramai yang gemar mandi secara tradisional iaitu dengan menakung air di dalam baldi atau tempayan lalu menggunakan gayung untuk mencedok air.

Begitu juga dengan seorang pengguna TikTok ini yang berkongsi pengalamannya ingin mandi tetapi tak jadi kerana terdapat tikus di dalam baldi telah mendapat perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@bebox08

Terus mengidap simptom kemurungan #fyp

original sound - Bubih - Bubih

Masuk tandas nak mandi, ada tikus tumpang mandi pula

Menerusi video yang dimuat naik oleh @bebox08 di TikTok, kelihatan rakaman di dalam sebuah tandas.

Apa yang mengejutkan netizen adalah apabila terdapat tikus sedang berenang di dalam baldi yang dipenuhi air itu. Tikus tersebut dilihat gigih berenang bagi mengelakkan dirinya lemas.

“Kalau aku, memang tak sudi nak masuk toilet dah. Ambil je lah toilet tu. Aku pindah” - Netizen

Susulan tularnya video tersebut yang kini meraih sehingga 2.1M views, 140.2K likes dan 3,166 comments di TikTok, rata-rata netizen menunjukkan pelbagai reaksi terhadap video tersebut.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Aduhai, boleh pula dia berenang dalam tu ya. Memang dengan baldi tu sekali lah kena buang :)

Image via giphy.com

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik

Lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: