seismik

Lihatlah Sendiri Macam Mana 'Non-Malaysians' Cuba Nyanyi Lagu Malaysia. Terhibur Betul!

Amboi siap berjoget sakan tu!

Cover image via SAYS

Mungkin korang pernah melihat warga asing bertutur dalam Bahasa Malaysia. Tetapi, pernah tak korang menonton golongan ini menyanyikan lagu-lagu popular di negara kita?

Disebabkan kami sendiri nak tahu macam manalah agaknya mereka ini menyanyikan lagu Malaysia, jadi kami telah meminta 4 orang rakan sekerja kitorang yang berasal dari Indonesia, Filipina, Syria dan Botswana untuk menyanyikan lagu Cindai, Sudah Ku Tahu dan Beribu Sesalan.

Image via SAYS

Haha... macam-macam bunyi yang keluar masa diorang cuba nyanyikan lagu-lagu tersebut. Tengok reaksi diorang pun dah buat kami rasa nak gelak! :D

Image via SAYS

Ha tengok tu bukan main lagi fefeeling, sampai tepuk tangan untuk diri sendiri =P

Image via SAYS

Yang penting diorang memang enjoy menyanyikan lagu-lagu ni siap berjoget lagi tau

Image via SAYS

Bila ditanya susah tak nak menyanyikan lagu-lagu ni, diorang akui memang agak susah. Yelah, bukan bahasa ibunda masing-masing kan? Tapi, nampaknya diorang tertarik dengan genre lagu di negara kita ni. Ada yang tak sangka lagu Rock di negara kita ni memang best ;)

Cakap banyak pun tak guna. Jom layan video diorang menyanyi di bawah. Semoga terhibur!

Inginkan lebih cerita menarik seperti ini? 'LIKE' Facebook SAYS SEISMIK serta 'follow' kami di Twitter dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Sekarang jom tengok video macam mana rakyat Malaysia menyanyikan lagu Negaraku dengan menggunakan recorder pulak:

You may be interested in:

Leave a comment