Jimat Sehingga RM600 Dengan #PekSenangRaya Dari Grab. Bayar RM2 Je. Eh, Murahnya!

Meriahlah raya kali ni! :D

Artikel ini ditaja oleh Grab.

Pejam celik tak lama lagi kita dah nak menyambut perayaan Aidilfitri. Rasanya baru mula puasa semalam bukan?

Pasti ramai antara anda semua yang tengah sibuk buat persiapan raya, beli baju, hias rumah, buat kuih dan sebagainya.

Biasanya, hujung minggu kita akan shopping sakan beli semua keperluan. Dari satu mall, ke pusat bandar Kuala Lumpur, Shah Alam, SOGO dan sebagainya. Tapi, sempat ke nak buat semua tu dalam sehari?

Image via Gfycat

Percaya tak kalau kami kata aplikasi Grab boleh jimatkan masa anda dalam melengkapkan segala persiapan raya? Jadi, anda ada banyak masa yang boleh diluangkan bersama keluarga dan rakan-rakan!

Dapatkan #PekSenangRaya dari Grab. Jadikan raya anda lebih mudah, sambutan pun lebih meriah!

Image via Grab

Apa yang anda boleh dapat dengan #PekSenangRaya dari Grab ini?

Dengan hanya RM2, anda boleh dapat tawaran bernilai sehingga RM600 sepanjang musim perayaan Aidilfitri kali ni. Ya, betul! RM600! Banyak kan?

#PekSenangRaya dari Grab ni ada 41 kod promo atau baucar yang anda boleh guna untuk naik Grab, pembelian dan servis penghantaran makanan di GrabFood, penghantaran bungkusan melalui GrabExpress, tawaran pelancongan, pakaian dan produk kecantikan dan pembayaran di restoran, kafe dan banyak lagi dengan GrabPay Credits.

Tunggu apa lagi?

Buka aplikasi Grab korang dan beli #PekSenangRaya ini di laman utama aplikasi, sebab kempen ini akan tamat pada 17 Jun 2019 dan stok sangat terhad!

Ingin tahu antara baucar atau kod promo yang Grab tawarkan dalam #PekSenangRaya ini?

Gambar sekadar hiasan

Image via Google

1. Potongan 20% di GrabFood dan 20% rebat bila anda buat pembayaran dengan GrabPay di kedai seperti Domino’s, The Alley, Baskin Robbins, Ben’s, Boat Noodle, McDonald’s, Secret Recipe, Dave’s Deli dan banyak lagi!

Kalau tak nak pening berasak dalam jem atau di mall untuk buka puasa nanti, GrabFood je! Kalau dah di luar tu, bayar ke restoran dengan GrabPay – ringan sikit beban sebab ada rebat.

Gambar sekadar hiasan.

Image via Google

2. Rebat 20% bila anda shopping dan buat pembayaran dengan GrabPay Credits di Fashion Valet, Poplook dan Bubble Gum Wax. Jimat 20% storewide di Laneige, The Body Shop dan Lazada dengan menggunakan baucar. Wah, jimat duit nak shopping baju dan persiapan raya macam ni!

Gambar sekadar hiasan.

Image via Google

3. Potongan 20% dengan pembelian pakej di KLOOK, OYO dan rebat 20% untuk pembelian tiket di KLIA Express. Siapa yang selalu stay hotel sebab rumah kat kampung tak muat untuk seluruh keluarga berkumpul, memang berbaloi untuk dapatkan #PekSenangRaya ni!

Bukan setakat itu sahaja, kalau naik Grab pun boleh dapat 20% untuk penghantaran di GrabExpress!

Gambar sekadar hiasan.

Image via Google

Tak perlu susah-susah cari parking bila pergi bazar Ramadan atau buka puasa kat rumah kawan. Jimat kan? Kalau tak sempat nak datang rumah kawan-kawan, anda boleh hantar hamper atau kuih raya dengan GrabExpress (di Lembah Klang sahaja).

Macam mana nak beli #PekSenangRaya dari Grab ini? Senang je!

Image via Grab

  1. Buka aplikasi Grab (kalau belum ada, download sekarang di iOS dan Android, kemudian daftar macam biasa).
  2. Klik pada Pek Senang Raya di laman utama aplikasi Grab anda.
  3. Slide untuk membeli dan buat pembayaran RM2 dengan GrabPay Credits. (Belum aktifkan wallet? Lihat sini).
  4. Bila selesai buat bayaran, semua kod promo dan baucar anda ada di GrabRewards > My Rewards.

Image via Grab

Sebelum buat pembelian #PekSenangRaya ini, pastikan anda sudah tambah nilai GrabPay wallet siap-siap.

Dah sedia untuk beli?

Anda boleh klik terus link ini kalau anda sedang membaca artikel ini dari telefon bimbit. Sekarang, anda boleh duduk dan relaks!

Selain #PekSenangRaya, Grab juga ada fungsi yang berguna untuk anda sempena Ramadan dan Raya ini

Image via ohbulan.com

Lebih-lebih lagi di bulan Ramadan semua nak lebih yakin dengan waktu solat, berbuka dan sebagainya. Anda tak perlu lagi muat turun aplikasi baru untuk semak waktu solat.

Apa kata buka aplikasi Grab, dekat laman utama aplikasi Grab boleh scroll dan lihat Prayer Times widget yang menyenaraikan waktu solat dan lokasi masjid terdekat. Malah, anda juga boleh set reminder bila tiba waktu solat, Grab akan beri notifikasi untuk ingatkan anda. 

Hebat bukan?

Eh, ada lagiiiiiiii

Image via Grab

Apa kata ubah sikit cara bagi duit raya tahun ni ke arah yang lebih ‘moden’. Kita bagi duit raya melalui GrabPay je. Tak perlu susah-susah beratur dekat bank lagi untuk tukar duit!

Caranya:

  1. Tekan ‘Pay‘ dekat laman utama aplikasi Grab.
  2. Pilih ‘Mobile Number‘ dekat bahagian bawah kanan skrin.
  3. Pilih nombor telefon orang yang anda nak bagi duit raya tu.
  4. Masukkan jumlah GrabPay Credits yang anda nak bagi dan slide untuk menghantar. Senang bukan?

*Pastikan anda dah set up GrabPay wallet & nombor telefon penerima berdaftar dengan Grabdan mempunyai aplikasi Grab serta akaun GrabPay wallet mereka sudah diaktifkan.

Image via Grab

Tunggu apa lagi? Kalau belum download aplikasi Grab, cepat download sekarang dan dapatkan #PekSenangRaya dari Grab untuk menikmati tawaran serta fungsi dan ciri hebat dari Grab.

Untuk terma dan syarat pembelian dan cara penggunaan #PekSenangRaya dari Grab ni, layari laman web Grab.

Selamat Hari Raya dan Selamat Senang Raya dari Grab dan SEISMIK!

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment