seismik

Ini Antara Baju Raya Trendy & Selesa Yang Perlu Anda Miliki Untuk Aidilfitri Tahun Ini

Jangan beli last minute!

Cover image via @zalyazahari (Twitter) , @kartinis.label (Instagram) , @aniss.rtw (Instagram)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Menjelang hari raya, sudah pasti pelbagai persiapan yang bakal dilakukan

Ada yang mula mengecat rumah, membeli perabot baru, survey baju raya dan pelbagai lagi. Iyalah, setelah dua tahun tidak dapat beraya dan pulang ke kampung disebabkan wabak Covid-19, kini mungkin ada sinarnya. 

Haa, para gadis wanita di luar sana. Confirm dah survey-survey baju raya apa nak pakai untuk tahun ini kan? Jom tengok baju raya trending di bawah. 

1. theaira_exclusive

Baju kurung moden di sini semuanya memang nampak eksklusif dan mahal. Tetapi anda jangan terkejut pula kalau harganya mampu milik dan sesuai dengan kualiti baju. Pelbagai pilihan warna yang boleh anda pilih, sampai rambang mata! Tunggu apa lagi? Jom tengok. 

Beli di sini

2. Kartinis Label

Kartinis Label mempunyai pelbagai jenis baju yang sangat trendy dan unik. Diimport khas daripada Indonesia. Baju-baju di sini semuanya menggunakan kain yang berkualiti. Harga juga tidak terlalu mahal dan sangat mampu milik. Syurga semua wanita!

Beli di sini

3. aniss.rtw

Bukan saja menawarkan baju kurung klasik, malah pelbagai jenis baju kurung moden yang dijual oleh mereka. Paling best, banyak colour! Jadi rambang mata dah masa nak pilih. Kalau anda nak shopping baju casual pun ada tau. Harga memang mampu milik. 

Beli di sini

4. Leayna.Co

Image via Leayna.Co
Image via Leayna.Co

Kalau anda minat baju kurung yang bercorak, anda boleh survey dan beli dari kedai ini. Banyak pilihan dan saiz yang boleh anda pllih. Kain juga sangat selesa sehingga ramai yang memberikan review yang bagus. 

Beli di sini

5. Amnas

Image via Amnas
Image via Amnas

Kalau anda lebih suka baju kurung yang jenis plain, anda boleh beli baju di sini. Semuanya sangat comel dan cantik. Nampak kemas dan selesa. Anda tinggal pilih je baju mengikut tema warna tahun ini. Murah pun murah!

Beli di sini.

6. Ryana_wardrobe

Image via ryana_wardrobe
Image via ryana_wardrobe

Kepada peminat jubah, anda boleh membeli Abaya di sini. Mereka mempunyai pelbagai warna yang cantik. Yang uniknya, ada lace di bahagian lengan menampakkan gaya lebih anggun. 

Beli di sini

7. diamodre

Kalau anda minat baju yang lebih casual, anda boleh belek-belek di kedai ini. Mereka menawarkan pelbagai baju casual seperti blouse dan kain. Bukan setakat itu, ada juga baju kurung moden dan batik yang sangat cantik. Kalau nak cari baju couple pun ada tau! 

Beli di sini

Dah jadi rambang mata kan, tunggu apa lagi? Jom beli! :D

Image via giphy.com

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita ‘mesti kongsi’ sekarang!

Image via SAYS Seismik