seismik

Individu Buat Tren Macam Rumah Sendiri, Selamba Makan Bersepah Siap Pakej Buka Kasut

Suka hati dia ya.

Cover image via @teachercalvintan (TikTok)

Follow kami di Telegram, Instagram dan TikTok SAYS Seismik, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita serta artikel-artikel menarik.

Perkhidmatan awam sememangnya memudahkan kita semua untuk bergerak ke mana saja

Sebagai rakyat yang bertanggungjawab, kita perlulah menjaga kebersihan pengangkutan awam ini kerana ia akan digunakan oleh ramai orang. Ikut peraturan yang telah ditetapkan. Salah satu peraturannya adalah dilarang makan di dalam tren dan sebagainya.

Namun, baru-baru ini tular apabila seorang individu berkongsi sikap tidak bertanggungjawab seorang penumpang tren yang telah mendapat perhatian ramai.

Lihat video itu di bawah:

@teachercalvintan Kawan aku yang sharekan video pakcik ini. Makan dalam tren, pastu menjijikkan tahap dewa! Korang apa pendapat? #makandalamtren #eatintrain #lrtmalaysia #mrtmalaysia #fyp #uncivilzed #prasarana #rapidkl @Rapid KL Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Makan bersepah sehingga menyebabkan sekeliling kotor

Menerusi video tersebut, kelihatan seorang individu semasa itu sedang berada di dalam tren. Dia kemudian merakam perangai seorang penumpang tren.

Penumpang tren berkenaan dilihat sedang memakan sambil membuka kasut seperti berada di dalam rumah sendiri. Apa yang membuatkan individu itu terkejut adalah dia dengan selamba membiarkan plastik makanannya jatuh dan sisa makanan bertaburan.

Bukan itu saja, dia juga telah memenuhi tiga tempat duduk dengan meletakkan barangan peribadinya tanpa menghiraukan penumpang lain.

"Wei, lain kali kluar stesen bawa lari kasut dia tu" - Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memberikan pelbagai reaksi mereka.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 46.8K views, 385 likes dan 176 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di TikTok:

Ingat rumah dia ke nak buat macam tu. Orang lain pun nak guna pengangkutan tu juga :/

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik

More stories to read: