seismik

"Jangan Follow Laki Orang Dekat Media Sosial" - Wanita Ini Undang Pelbagai Reaksi Netizen

Yang penting pandai jaga batas.

Cover image via @kiedaamy97_ (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Media sosial kini tidak asing lagi dan menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian kita

Pelbagai aplikasi yang popular digunakan oleh ramai orang untuk tujuan menunjukkan bakat, berkongsi tips dan macam-macam lagi.

Namun, tidak dinafikan banyak juga kes rumah tangga runtuh akibat penyalahgunaan platform media sosial ini.

Baru-baru ini, seorang wanita memberikan nasihat kepada semua kaum lelaki dan wanita di TikTok tentang batas pergaulan telah meraih tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@kiedaamy97_

Pesanan ikhlas untuk ##jantan and ##perempuan yang bujang2 . Jgn cari pasai kalau tkmau ##arwah awai ##fypage ##newbietiktok ##fypberandatiktok

original sound - Kiedamy97_

Bagi pesanan untuk anak dara supaya jangan follow media sosial suami, tunang dan kekasih orang

Menerusi video yang dimuat naik oleh @kiedaamy97_, dia memberikan pesanan ikhlas buat gadis di luar sana agar tidak mengikuti akaun media sosial lelaki yang sudah berkahwin atau berpunya.

"Hampa kalau dah tau hak orang, dia tetap hak orang. Hampa jangan pulun-pulun cari attention, buat-buat nak like love banyak-banyak kat gambar kawan tu"

"Sebab laki orang ni banyak tanggungjawab , kalau nak mengorat pun setakat bagi topup kat hampa tu boleh la. Dia pun kadang pinjam kat bini 10 ringgit"

"Sama juga hat jantan tu kalau dah tau bini orang tu tetap bini orang jangan pulun try hard dok hai tak berhenti. Aku penampaq baru tau. Orang tak marah, orang pesan orang sayang," katanya.

Susulan tularnya video tersebut yang kini telah mendapat 124.1K views, 16.2K likes dan 1.3K shares di TikTok, wanita itu telah menerima pelbagai reaksi daripada para netizen

Ada yang bersetuju dengannya, ada juga yang menegaskan bahawa mereka kadang-kadang mengikuti akaun media sosial lelaki hanya minat dengan content berkenaan.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Ada betulnya juga apa yang sis ni cakap. Apa pula pendapat korang?

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: