seismik

[VIDEO] Mak Andam Confident Makeup Pengantin, Sekali Hasilnya Lain Pula Yang Jadi

Zaman dulu kurang bahan makeup, jadilah macam ni.

Cover image via @dierakhanza (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Setiap pengantin sudah tentu mahukan penampilan yang cantik ketika majlis perkahwinan berlangsung

Oleh sebab itu, ramai yang dilihat mengupah make up artist untuk merias wajah mereka supaya dapat tampil lebih cantik dan ayu. Namun, pemilihan pakar merias wajah juga perlulah berhati-hati kerana takut hasilnya akan jadi lain. 

Sama seperti video yang tular baru-baru ini di TikTok apabila seorang pengantin dilihat mukanya berubah menjadi warna silver setelah dirias wajahnya telah mencuri tumpuan. 

Lihat vidoe penuh itu di bawah:

Rela tadah muka, tapi akhirnya muka jadi silver

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang pengantin perempuan sedang menyiapkan dirinya untuk dirias wajahnya. 

Apa yang lebih mencuri tumpuan adalah apabila mak andam itu merias wajah pengantin dengan yakin. Namun, hasilnya memang mengecewakan kerana tona muka pengantin tidak sama dengan foundation. Disebabkan itu, warna wajah pengantin itu kelihatan lebih gelap dan ke arah warna silver. 

"Jangan gelak sangat la. Mak-mak kita dulu makeup macam tu akibat kekurangan bahan" - Netizen

Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 5.6M tontonan, 210K tanda suka dan 12K komen di TikTok, rata-rata netizen turut bersimpati dan terhibur melihat pengantin itu. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Pengantin pun dah pasrah dah, nak buat macam mana. :(

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita ‘mesti kongsi’ sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik di SAYS Seismik: