x

seismik

Muka Stress Pening Kepala Sebab Tak Ada Duit, Gelagat Budak Perempuan Ini Curi Tumpuan

Kecil-kecil dah fikir masalah kewangan ya dik. Lawaklah!

Cover image via @ingggcredible_ (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Kebiasaannya, ibu bapalah yang sering memikirkan soal duit untuk menampung perbelanjaan seisi keluarga

Tambahan pula jika mempunyai anak-anak yang masih kecil, sudah tentu perlu membelanjakan macam-macam untuk kelengkapan harian mereka seperti susu, pampers, duit pengasuh dan sebagainya.

Namun, lain pula yang terjadi di dalam video viral ini apabila gelagat seorang kanak-kanak perempuan pening kepala kerana tidak ada duit mencuri perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@ingggcredible_

Reply to @_im.useless siapa yang ada masalah mcm hanna ni? ##fy ##fyp ##esekali

original sound - Ingggcredible

Termenung sambil makan atas meja, jawapan pula bikin dekah

Menerusi video yang dimuat naik oleh @ingggcredible_ iaitu ibu kepada kanak-kanak itu, kelihatan anaknya sedang menikmati bijirin honey stars bersama susu di dalam mangkuk.

Apa yang menarik perhatian ramai adalah si kecil itu dilihat membuat muka stress sambil meletakkan sebelah tangannya di kepala seolah-olah sedang memikirkan sesuatu.

Apabila ditanya "Hanna ada masalah ke?", jawapan anaknya itu membuatkan si ibu ketawa kerana dia spontan membalas "tak ada duit" dengan mukanya yang masih 'ketat'.

"Hahahaha stress dia kalah orang berumah tangga, kecik-kecik dah ada money problem. Cute la!" - Warganet

Ikutan tularnya video tersebut yang kini telah mencecah 941.2K views, 82.1K likes dan 11.6K shares di TikTok, rata-rata warganet turut terhibur dengan telatah si cilik itu.

Malah, ramai yang berkongsi masalah tiada duit sama sepertinya dan berpendapat kanak-kanak berkenaan pun terjejas dengan pandemik Covid-19.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada warganet di TikTok:

Kenapa comel sangat dik? Muka tu main peranan betul :D

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: