seismik

"Nak Mama Baru" - Merajuk Selepas Ditegur Nakal Bila Mengadu Kena Marah Dengan Cikgu

Siap suruh belikan mama baru ye dik.

Cover image via @theezras (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Memiliki anak kecil pasti dapat menyerikan lagi suasana di rumah

Ibu bapa yang mempunyai anak kecil pasti geram dengan telatah dan gelagat anak mereka yang pelbagai kerenah. Ada saja momen-momen bersama anak yang pasti akan mencuit hati ibu bapa. 

Sama seperti video yang tular baru-baru ini di TikTok apabila seorang kanak-kanak kecil merajuk dengan ibunya mencuri tumpuan netizen. 

Lihat video penuh itu di bawah:

@theezras

Keletah Raqian balik sekolah. Merajuk sebab tak side dia bila dia ngadu dia kene marah dgn cikgu. #foryoupage #fyp #alhamdulillah

original sound - the ezras - the ezras

Merajuk selepas ditegur nakal lantas meminta mama baru

Menerusi video yang dimuat naik oleh @theezras di laman TikToknya, kelihatan dia sedang merakam anaknya selepas pulang dari sekolah.

Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila anaknya itu merajuk dan meminta mama baru selepas ditegur nakal oleh ibunya. Anak lelaki itu pada mulanya mengadu kepada ibunya kerana dia dimarahi oleh gurunya di sekolah.

Setelah dipujuk beberapa kali oleh ibunya, dia tetap merajuk juga dan mengatakan ibunya tidak comel dan memintanya untuk membeli mama baru di kedai. Situasi itu mengundang dekah para netizen.

"Alaa dia ni boleh pulak minta mama baru, geram je tengok" -Netizen

Sementara itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terhibur dengan gelagat si kecil itu. Malah, ada juga yang menyakat ayah si kecil itu. 

Ketika artikel ini ditulis, video itu mendapat 15K tontonan, 1K tanda suka dan 60 komen di TikTok. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok: 

Aduh kelakar lah adik ni, ada je perangai tu kan! :P

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik