seismik

Selain Daiso, Ini Antara 7 Kedai Jepun Yang Best Anda Boleh Explore & Cuci Mata Di Shopee

Add to cart dulu!

Cover image via The Starling Mall & Miniso

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Kedai barangan Jepun kini telah banyak kita lihat dibuka sekitar Kuala Lumpur

Kedai-kedai ini akan membuatkan anda seperti sedang berada di Jepun kerana barangan mereka memang semua diimport khas dari sana. Menarik kan?

Harga barangannya juga yang sangat berpatutan untuk anda miliki. Dengan keadaan pandemik sekarang, adalah lebih baik jika anda membeli-belah semuanya secara online saja.

Jom kami kongsikan kepada anda antara kedai Jepun best untuk cuci mata:

1. Daiso

Image via Aeon Retail
Image via The Daily Clog

Daiso adalah antara kedai yang paling famous di antara kedai Jepun yang lain. Di sini anda boleh mendapatkan pelbagai barangan seperti kelengkapan rumah, kereta dan banyak lagi. Harga kesemua barangan di sini adalah RM5.90.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

2. Muji

Image via Vulcan Post

Kedai ni terkenal dengan konsep minimalist and aesthetics. Mereka menjual pelbagai barangan termasuklah pakaian. Material yang digunakan sangat selesa dan harganya pun berpatutan.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

3. Miniso

Image via Panda Yoo
Image via Miniso

Miniso terkenal dengan barangannya yang comel-comel dan harga yang murah. Kalau nak cari hadiah boleh beli di sini kerana terdapat banyak pilihan yang ada. Rambang mata dibuatnya.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

4. JONETZ by DON DON DONKI

Image via Asia Nikkei

Kedai ini menjual banyak jenis makanan dan snek dari Jepun yang susah untuk didapati. Tetapi bagi orang Muslim, anda perlulah lebih berhati-hati ketika memilih makanan mereka dan sebaiknya semak dulu logo halal sebelum membuat pembelian.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

5. OMMO Home

Image via OMMO Home
Image via Shopee

Jika anda mencari barangan kelengkapan rumah, OMMO Home adalah jawapannya. Di sini terdapat pelbagai jenis barangan kelengkapan rumah anda boleh dapatkan.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

6. Yubiso

Image via IOI City Mall
Image via Time Out

Yubiso pun banyak menjual barangan comel sama seperti konsep di kedai Miniso. Sesuai untuk korang yang cari hadiah dengan harga yang berpatutan. Bolehlah add to cart dulu.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

7. Shojikiya

Image via 1 Mont Kiara
Image via Shojikiya

Shojikiya merupakan salah satu kedai di Malaysia yang menjual makanan khas dari Jepun. Mereka menawarkan lebih daripada 1000 produk makanan Jepun yang diimport termasuk makanan ready-to-eat.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

8. Nimaco Snack

Image via My Town KL

Nimaco Snack menawarkan produk makanan ringan seperti minuman, biskut, coklat, mi segera, kopi, teh dan lain-lain. Malah, mereka juga akan membawa makanan ringan edisi terhad atau mainan khas juga.

Klik di sini untuk beli di Shopee.

Rasa macam dah ada dekat Jepun pula. Semuanya diimport khas guys!

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik