Hanya Ada 1 Rahsia Untuk Ambil Gambar Macam Pro Ketika Travel. Guna Smartphone Je!

Confirm gambar semua cantik.

Setiap kali travel mana boleh missed ambil gambar dan video sebagai kenang-kenangan

Image via Farouq Johari

Maklumlah, bukan selalu dapat jalan-jalan. Selain post di media sosial, kita akan simpan gambar-gambar itu untuk tatapan pada masa akan datang.

Tapi, bila tiba time nak ambil gambar, ada je masalah yang timbul. Lighting tak cukuplah, tangan gegarlah, zoom pecah dan macam-macam lagi. Haa, kali ni kami nak share tips dan rahsia macam mana nak ambil gambar atau video macam pro ketika travel.

Simple je sebenarnya. Semua tips dan rahsia ni ada pada smartphone terbaru keluaran HONOR Malaysia iaitu HONOR 20 Pro!

Image via Android PIT

Kalau anda nak tahu, HONOR 20 Pro ini disenaraikan sebagai smartphone HONOR dengan prestasi kamera terbaik dan menerima skor 113 oleh DxOMark Mobile dan terletak di tangga kelima* teratas seiring HUAWEI P30 Pro.

*Statistik diambil pada 1 Oktober 2019

Tak cukup lighting? Guna Super Night Mode.

Image via HONOR

Bila travel ni, pagi petang siang malam kita akan manfaatkan masa untuk melawat tempat-tempat best. Tak ambil gambar mesti rugi, kan? Tapi, kalau tempat korang lawat waktu malam tu kurang sumber cahaya, stress nak cari lighting bagi gambar cerah, kan?

Image via HONOR

Tapi, kalau korang guna HONOR 20 Pro, ia dilengkapi dengan Super Night Mode yang dikuasakan oleh AIS algorithm seiring 4-axis OIS yang membolehkan imej tajam diambil walaupun subjek bergerak dan cahaya tidak mencukupi. Gambar tetap clear!

Image via HONOR

Selain itu, HONOR 20 Pro ini juga dilengkapi ISO sehingga 248,000 berbanding pesaingnya yang menawarkan ISO sekadar 1,250 dan aperture f/1.4 terbesar di antara pesaing-pesaingnya. Patutlah dalam keadaan gelap pun gambar tetap cantik!

Image via HONOR

Tiada lagi gegaran ketika merakam video

Image via DxOMark

Selain ambil gambar, mesti ada sorang kawan yang rajin rekod video ketika travel. Bila dah balik Malaysia, pandailah dia edit video tu bagi cantik. Tapi, satu je cabaran rekod video ni bila tangan korang asyik bergegar ataupun lalu jalan berliku. Payahnya nak rekod video paling steady!

Tapi, dengan HONOR 20 Pro yang dilengkapi EIS dan dual optical image stabilization (OIS), tiada lagi gegaran ketika merakam video walaupun tangan korang bergegar atau melalui jalan berliku.

Image via HONOR

Selain menstabilkan video, HONOR 20 Pro juga berupaya untuk merakam video slow-motion pada 960 fps dalam resolusi 720p. Korang sendiri boleh nampak setiap perincian pada setiap frame, cantik teruk video korang bercuti nanti!

Tangkap gambar bulan lebih cerah dan tak pecah

Image via HONOR

Dengan HONOR 20 Pro, korang tak payah takut kalau gambar bulan korang pecah. Ia dilengkapi 8MP telephoto lens yang membolehkan korang zoom sehingga 30x sehingga ke bulan. Gambar yang diambil langsung tak pecah! Jadi, bolehlah siap sedia kalau bulan penuh lagi lepas ni!

Jom dapatkan HONOR 20 Pro sekarang!

Android Authority menganugerahkan pengiktirafan 5 bintang kepada HONOR 20 Pro.

Image via Android Authority

Selain 8MP telephoto lens, HONOR 20 Pro turut dilengkapi 3 lagi kamera belakang iaitu 2MP macro lens, 16MP Super Wide-Angle lens dan 48MP AI Ultra Clarity yang mampu menghasilkan gambar crystal clear untuk kepuasaan korang. Malah, kamera selfie-nya turut menyokong sehingga 32MP yang memberikan kualiti selfie definisi tinggi!

Bagi mencapai kepuasan maksimum, HONOR 20 Pro dikuasakan dengan RAM 8GB dan storan sehingga 256GB yang cukup untuk menyimpan segala memori dan kenangan korang ketika travel.

Malah, ia turut diberikan kemasan warna baru iaitu Icelandic Frost yang menawan. Memang sesuai untuk gadis-gadis trendy masa kini! Tunggu apa lagi? Jom dapatkan HONOR 20 Pro!

Image via HONOR

HONOR 20 Pro dijual pada harga RM2,299 sahaja dan kini sudah boleh didapati secara online atau di kedai HONOR berhampiran. Untuk maklumat lanjut, layari laman web HONOR.

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment