seismik

[VIDEO] Sibuk Sangat Kacau, Sekali Tak Sangka 'Speed' Biawak Ini Buat Ramai Pula Cemas

Tahu takut.

Cover image via @kecikxhub (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Semua orang pasti pernah merasai dan berdepan detik cemas dalam hidup mereka betul tak?

Antaranya adalah dikejar oleh haiwan liar, memang berdebar jantung masa itu. Macam-macam yang difikirkan. Contohnya seperti dikejar anjing, kambing dan sebagainya.

Sama seperti situasi di dalam video ini apabila seorang pemuda berdepan detik cemas kerana dikejar oleh seekor biawak telah mencuri tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Tak sangka biawak boleh kejar begitu laju

Menerusi video tersebut, kelihatan sekumpulan rakan sedang berada di salah sebuah taman rekreasi.

Namun, salah seorangnya telah menjumpai seekor biawak dan cuba untuk mengusiknya. Apa yang lebih menarik perhatian adalah biawak berkenaan tiba-tiba saja berlari ke arah si perakam membuatkan dia panik.

Malah, kelajuan biawak itu juga telah membuatkan mereka merasa cemas dan cepat-cepat berlari ke tempat lain. Mujur saja tiada apa yang berlaku.

Lihat video sambungan penuh itu di bawah:

@kecikxhub Reply to @thunderlegend0 JANGAN MINTAK DAH HAHAHAHA #... #ad #fyp original sound - 11

"First time aku tengok camera man tak selamat ni, hahaha" - Netizen

Sementara itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut merasa terhibur melihat situasi itu.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 884.9K views, 179K likes dan 2,154 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Cuak terus bila tengok dia kejar tu, nasib baik tak ada apa ya :P

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram dan temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik