Tak Payah Cari Lain, HUAWEI nova 5T Dah Lengkap Dengan 5 Kamera AI Dan Specs Yang Padu!

Pakej sempurna.

Artikel ini ditaja oleh Huawei.

Baru-baru ini telah berlangsungnya acara fesyen tahunan Kuala Lumpur Fashion Week 2019 (KLFW) di Pavilion Kuala Lumpur

Image via HUAWEI

Yang paling menarik perhatian tentunya sesi ‘memperagakan’ model smartphone keluaran terbaru dari HUAWEI iaitu HUAWEI nova 5T.

Pentas peragaan KLFW 2019 menyaksikan HUAWEI nova 5T membuat first appearance di peringkat global. Wow!

Lihat gambar para model ‘memperagakan’ HUAWEI nova 5T ini:

Image via HUAWEI

Image via HUAWEI

Image via HUAWEI

Menarik, kan? Nampak warna HUAWEI nova 5T pun dah memukau, apatah lagi spesifikasi dan keupayaannya dalam mengambil gambar. Dengar kata, HUAWEI nova 5T ini dilengkapi dengan 5 kamera? Meh kami share dengan korang kehebatan smartphone terbaru dari HUAWEI ini.

1. Dilengkapi 5 kamera AI, siap super wide angle, macro, 3D dan banyak lagi!

Image via HUAWEI

HUAWEI nova 5T dilengkapi 5 kamera AI iaitu 16 MP Ultra Wide Angle, 48 MP kamera utama SONY 1/2″ sensor, 2 MP Depth Assist dan 2 MP Macro.

Image via HUAWEI

Ia turut dilengkapi 32 MP kamera selfie yang disertakan 3D Portrait Lighting!

Image via HUAWEI

Malah, untuk gambar yang lebih cantik pada waktu malam, HUAWEI nova 5T turut dilengkapi AIS Super Night Mode yang memberikan suntingan gambar terbaik biarpun gambar yang korang ambil kurang sumber pencahayaan.

Image via HUAWEI

Selain itu, HUAWEI nova 5T turut dilengkapi dengan lensa Ultra Wide Angle supaya gambar yang korang ambil kelihatan lebih cantik dan tak ada lah member yang tak muat masuk dalam gambar lagi lepas ni!

2. Skrin 6.26″ untuk paparan lebih memuaskan

Image via HUAWEI

HUAWEI mahu penggunanya merasai pengalaman menggunakan smartphone yang tiada tandingan. Justeru, HUAWEI nova 5T direka dengan skrin 6.26″ screen-to-body ratio lebih besar dan menyembunyikan 4.5mm kamera ultra small di bawah skrin supaya pandangan korang tidak terganggu.

Jadi, korang boleh tengok video dan streaming drama favourite korang pada skrin lebih luas lepas ni!

3. Prestasi menakjubkan dengan RAM, storan dan chipset lebih hebat

Image via HUAWEI

Untuk korang yang selalu risau tak cukup space nak simpan gambar dan lagu favourite, jangan risau. HUAWEI nova 5T dilengkapi 8 GB RAM yang menyokong penggunaan beberapa aplikasi dalam satu masa. Ia turut dilengkapi storan sehingga 128 GB supaya korang boleh simpan fail, gambar dan lagu korang suka.

Bagi korang yang asyik stress main game sebab smartphone kejap-kejap stuck, bertukarlah kepada HUAWEI nova 5T. Ia dilengkapi GPU Turbo 3.0 generasi baru yang memperbaiki prestasi CPU dan GPU secara drastik dan disokong chipset Kirin 980 yang merevolusikan pengalaman bermain game yang lebih hebat untuk kebanyakan game popular di seluruh dunia.

4. Rekaan menarik, warna mempersona

Boleh didapati dalam pilihan warna Midsummer Purple, Crush Blue dan Black, HUAWEI nova 5T sememangnya smartphone paling style yang wajib anak muda masa kini miliki. Bukan saja dilengkapi spesifikasi hebat, malah warnanya yang menawan pasti menarik perhatian sekeliling!

Image via HUAWEI

HUAWEI nova 5T turut dilengkapi sensor fingerprint ultra fast 0.3 sec pada butang kuasa yang memudahkan korang untuk membuka kunci dengan hanya sebelah tangan. Wow, jalan sambil unlock smartphone pun tak ada masalah lepas ni!

Image via HUAWEI

5. Kapasiti bateri besar sesuai untuk kegunaan sepanjang hari, siap dapat 22.5W HUAWEI supercharge!

Image via HUAWEI

HUAWEI nova 5T disertakan bateri berkapasiti 3,750 mAh yang menyokong penggunaan smartphone sepanjang hari. Jadi, tak adalah korang merungut kalau tengah ambil gambar keluar notification “battery low” lagi lepas ni!

Image via HUAWEI

Ia turut dilengkapi sistem 22.5 W HUAWEI SuperCharge yang mampu mengecas bateri sehingga 50% dalam masa 30 minit saja. Sama ada korang dah lambat nak pergi kerja, kelas atau berjumpa rakan, caj 30 minit saja dah cukup!

Untuk spesifikasi penuh HUAWEI nova 5T, korang boleh layari laman web HUAWEI.

Tunggu apa lagi? Pre-order HUAWEI nova 5T sekarang!

Image via HUAWEI

Fuh, hebat betul spesifikasi HUAWEI nova 5T yang baru ni kan? Jomlah pre-order sekarang! Dijual pada harga RM1,599, korang akan dapat 2 HUAWEI Mini Speaker dan HUAWEI SuperCharge Car Charger secara PERCUMA kalau korang pre-order HUAWEI nova 5T dari sekarang hingga 5 September depan!

Pre-order HUAWEI nova 5T korang di sini.

Kalau korang pengguna HUAWEI nova, nak trade-in pun boleh!

Image via HUAWEI

Istimewa buat pengguna siri nova HUAWEI sedia ada, korang boleh dapat tawaran istimewa kalau trade-in smartphone HUAWEI nova kepada HUAWEI nova 5T!

Hanya bawa HUAWEI nova korang ke kedai HUAWEI berdekatan bermula 7 September depan.

HUAWEI turut melancarkan tablet terbaru, HUAWEI MediaPad M5 Lite

Image via HUAWEI

Bersempena pelancaran HUAWEI nova 5T ini, HUAWEI turut melancarkan tablet terbaru iaitu HUAWEI MediaPad M5 Lite yang penuh kuasa untuk menyelesaikan urusan harian korang.

Tablet 10.1″ ini dilengkapi skrin HD penuh yang menyokong paparan 1920 x 1200 pixel. Kapasiti bateri 7,500 mAh yang turut dilengkapi teknologi HUAWEI QuickCharge sesuai untuk kegunaan sepanjang hari.

Pre-order HUAWEI MediaPad M5 Lite di sini sekarang dan dapatkan hadiah eksklusif seperti HUAWEI Mini Speaker dan M Pen bernilai RM268.

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.


LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment