seismik

Serabut Peti Ais Bersepah? Jom Beli 5 Barang Ini Untuk Realisasikan 'Dream Fridge' Anda

Kemas dan tersusun, sedap je mata memandang.

Cover image via Pinterest

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Peti ais merupakan barangan elektrik yang sangat penting dan harus ada dalam setiap rumah

Semakin besar saiz peti ais, semakin banyak makanan yang kita nak simpan. Namun, bukan semua orang tahu menjaga peti ais dalam keadaan yang kemas dan tersusun.

Pasti pening kepala nak mengemas peti ais jika terlampau banyak makanan yang ada di dalamnya. Macam mana nak pastikan semua makanan tersusun rapi dengan menggunakan budget yang rendah?

Tak susah pun, kalau rajin dan pandai menyusun pasti anda akan puas hati melihat dream fridge yang anda inginkan.

Jom lihat 5 jenis organizer di bawah yang boleh didapati di Shopee Malaysia:

1. Fresh Food Storage Box Kitchen Refrigerator

Image via Shopee

Dah bosan jadikan bekas aiskrim sebagai tempat simpan makanan basah seperti ikan, ayam, udang dan sotong? Apa kata anda beli food storage box ini, tentu freezer anda nampak lebih cantik dan sekata apabila semua makanan basah diletakkan dalam bekas yang sama.

Harga: RM5.24 hingga RM8.27
Klik di sini untuk maklumat lanjut.

2. Refrigerator Organizer Bins Stackable

Image via Shopee

Organizer ini didatangkan sekali enam bekas dalam satu set. Eloklah kalau anda mahu menyimpan pelbagai jenis makanan seperti buah-buahan, telur, tomato dan cili. Confirm peti ais akan nampak kemas dan teratur setiap kali anda membukanya.

Harga: RM76.78
Klik di sini untuk maklumat lanjut.

3. Organizer Stackable Food Storage Containers Drawer

Image via Shopee

Bekas ini pula lengkap dengan penutup, di mana ianya sangat sesuai untuk anda menyimpan sayur-sayuran dan mengekalkan kesegarannya serta dapat mengelakkan sayur layu dengan cepat.

Harga: RM29.30 hingga RM42.80
Klik di sini untuk maklumat lanjut.

4. Stackable Can Holder Dispenser Organizer

Image via Shopee

Kalau anda suka membeli air tin, sudah pastinya organizer ini dapat membantu anda untuk menyusun tin-tin tersebut dengan lebih kemas. Bukan itu saja, setiap bekas boleh muat sehingga sembilan air tin sekali gus. Jimat space!

Harga: RM21.90 hingga RM37.20
Klik di sini untuk maklumat lanjut.

5. Drinkware Shaker Sports Square Milk Water Bottle

Image via Shopee

Pernahkah anda lihat botol air berbentuk kotak susu? Serius comel dan rare! Kotak transparent ini sesuai untuk anda menyimpan air kosong, susu segar atau apa jua jenis minuman di dalamnya dan nampak cantik jika disusun seragam di dalam peti ais.

Harga: RM11.79 hingga RM15.98
Klik di sini untuk maklumat lanjut.

Jadi apa lagi, jom beli semua organizer ni dan cantikkan dream fridge 2021 anda! :D

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: