seismik

[VIDEO] Gadis Minta Tulis Kata Semangat Untuk Exam, Tapi Lain Pula Yang Ditulis Seller

Seller salah faham lah tu.

Cover image via @aqilahzakiiiii (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Melihat kepada situasi pandemik yang semakin tidak terkawal dan berbahaya ini, ramai mengambil langkah untuk membeli barangan mereka secara online

Hal ini kerana, ia lebih selamat dan memudahkan kerja kita kerana tidak perlu keluar dari rumah dan berdepan dengan ramai orang.

Namun, lain pula dengan video yang tular di TikTok baru-baru ini apabila seorang gadis berkongsi kejadian lucu dia bersama seller menarik perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Suruh seller tulis kata-kata semangat sebab nak exam

Menerusi video tersebut, kelihatan seorang gadis berkongsi kisah lucunya ketika hendak membeli barang di sebuah kedai online di shopee.

Difahamkan, dia meminta agar seller tersebut memberikan kata-kata semangat kepadanya kerana peperiksaan akhir yang bakal tiba.

Setibanya barang itu di rumahnya, dia membuka dengan penuh excited kerana ingin melihat apa yang ditulis oleh seller dalam parcel tersebut. Namun, keadaan menjadi lebih sedih kerana seller mengulangi kata-katanya dengan menulis "saya sedih and final dah nak dekat", membuatkan dia sedikit kecewa.

Perkara itu kemudiannya dimaklumkan kepada seller dan mereka meminta maaf kerana terdapat salah faham yang berlaku. Malah, seller itu turut terhibur sebaik saja diceritakan perkara sebenar.

Lihat video penuh sambungan itu di bawah:

@aqilahzakiiiii

Reply to @aqilahzakiiiii OKAY SEMUA CHILL YA TAKMO MARAH MARAH ##fyp ##shopeemy ##shopeecheck

still with you by jk - yunki

"Allah, hahaha husnuzon sikit seller ni nak bagi awak ketawa sebenarnya" - Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memberikan pandangan mereka masing-masing mengenai kejadian itu. Ada yang menganggap gadis itu tidak memberikan arahan dengan jelas dan ada juga yang terhibur dengannya.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 826.8K views, 107.8K likes dan 4,537 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di Twitter:

Alahai, sabar jelah okay sis nak buat macam mana :P

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

More stories to read: