seismik

[VIDEO] “Ingat Ke Tu?” - Gelagat Budak Lelaki Ambil Order Minuman Ini Jadi Tumpuan

Bukan main lagi dia ambil order.

Cover image via @rafizanapiz89 (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Bila kita pergi ke restoran ataupun kedai makan, pasti ada pekerja yang mengambil pesanan, betul tak?

Kebiasaannya, waiter atau waitress akan mengambil pesanan menggunakan nota kecil untuk mengelakkan daripada lupa.

Tular satu video baru-baru ini berkenaan seorang budak lelaki mengambil order minuman di sebuah restoran telah meraih perhatian netizen.

Lihat video penuh itu di bawah:

Confident ambil order macam boleh ingat semua yang dipesan

Menerusi video yang dimuat naik oleh @rafizanapiz89 di TikTok, kelihatan seorang budak lelaki sedang mengambil pesanan minuman di sebuah restoran yang tidak dikenal pasti.

Apa yang membuatkan netizen terhibur adalah apabila budak lelaki itu mengambil order dengan penuh keyakinan tanpa mencatat apa-apa.

Lebih menghiburkan hati adalah apabila selesai mengambil pesanan, budak lelaki tersebut dilihat mengangkat bahu dan tangan seakan-akan tidak ingat apa yang dipesan tadi.

“Comel je budak ni amik order. Ingat ke tak tu semua order yang dia amik?” - Netizen

Susulan tularnya video tersebut yang kini meraih sehingga 275.2K views, 11.6K likes dan 216K comments di TikTok, rata-rata netizen turut terhibur melihat gelagat budak kecil itu.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Comel betul lah adik ni. Dik, nak milo ais satu!

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik
Image via Raya Havoc 2022