x

seismik

[VIDEO] Setahun Sekali Jumpa, Geng Perempuan Ini Siap Buat 'Presentation' Life Update

Idea yang bernas.

Cover image via @qmnira (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Mempunyai kawan yang ramai sememangnya sangat menyeronokkan

Banyak aktiviti yang boleh anda lakukan bersama. Namun, bukan semua kawan kita boleh bersama betul tak? Mungkin kerana kesibukan kerja, jauh dan sebagainya. Ada kalanya tak tahu apa perkembangan mereka.

Lain pula dengan video di TikTok ini apabila sekumpulan rakan membentangkan update terbaru diri mereka selepas lama tidak berjumpa telah menarik perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Buat slide show beritahu perkembangan diri sendiri

Menerusi video tersebut, kelihatan pengguna TikTok itu memberitahu dia dan rakan-rakannya hanya berjumpa setahun sekali kerana kesibukan masing-masing.

Jadi, untuk mengetahui perkembangan masing-masing, mereka diminta untuk membuat 'presentation' menggunakan slide powerpoint dan memberitahu perkembangan diri mereka dan apa yang sedang berlaku.

Kelihatan mereka semua membentangkannya secara bersahaja dan menyeronokkan sehingga ada yang terhibur mendengarnya.

"Sibuk je aku pergi pause nak baca life update solehah padahal bukan kenal pun" - Netizen

Sementara itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memuji idea mereka itu.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 459.6K views, 62.8K likes dan 1,139 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Bijak! Senang nak cerita bila dah ada slide sendiri kan :P

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik
Image via Raya Havoc 2022

Lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: