makan

10 Snek Simple & Viral TikTok Wajib Cuba Untuk Minum Petang. Hanya Seminit Untuk Belajar!

Hasilkan roti coklat goreng, ayam goreng ala Uncle Bob dan lain-lain. Bahan dan cara yang mudah, jimat masa.

Cover image via @chefninja (TikTok)

Kehabisan idea nak hidang apa untuk minum petang?

Jom tengok video-video seminit ni!

1. Roti Cheese Tarik Rainbow

Yay, tarik lagi...tarik lagi...

Roti warna-warni ini confirm anak-anak akan berebut. Cheesy....dan sedap!

2. Roti Sosej Cheese

3. Corndog

Cheese again? Ya, Corndog yang rangup di luar, cheesy di dalam, so crunchy.

Gabungan sosej bersama keju meleleh, emm. Marvelous!

4. Roti Coklat Goreng

@k.a.k.f.i.e.y.z.a

share resepi lg...Jom2 kita cuba nanti.buat minum petang anak2 pon suka ni.#viral #sedapsangat #menusimple #dinner

sona kitna sona Hai - ▶

Tak suka cheese? Cuba ni, coklat Cadbury melt in your mouth...

Hidangkan panas-panas...Emm, yummmy!

5. Ayam Gunting Ala Uncle Bob

Hasilkan ayam gunting ala Uncle Bob menggunakan Twisties. 

Ayam kriuk-kriuk, so crunchy and crispy!

6. Popia Carbonara

@aqilahshahrif

popia carbonara my family loves this so much haha

original sound - Noah Mikhael - lilyaqxla

Hasilkan popia carbonara yang creamy dengan steps yang simple! 

Sekali ngap, pasti nak lagi. 

7. Cucur Jagung

Jom buat cucur jagung kegemaran anak-anak. 

Hidangkan bersama teh-o panas panas untuk minum petang. Kenyang perut!

8. Tauhu Bergedil versi simple

Lenyek-lenyek, masukkan dalam tauhu pok, goreng and done.

Hidangkan bersama sambal kicap, fuhh letops!

9. Crispy Crabstick

Kunyah-kunyah sambil tengok tv, what a perfect combination. 

Jangan lupa buat banyak banyak untuk stok rumah. Syok sangat makan, tup tup habis dah nanti. Memang onz!

10. Lempeng Kelapa

Jom hasilkan lempeng kelapa menggunakan cucur lemak manis. 

Dah la senang, sedap pula tu! 

Untuk dapatkan banyak lagi artikel seperti ini, LIKE Facebook Seismik Makan serta FOLLOW kami di Instagram

Image via imgur.com

Nak hasilkan hidangan minum petang?