seismik

[VIDEO] "Asal Bunyi Je Lah" - Kakak Terhibur Tengok Jawapan Adik Dalam Dialek Kelantan

Pun bolehlah dik.

Cover image via @ladyleesyazana (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Seperti umum tahu, sesi persekolahan kini sudah kembali dengan dibuka mengikut fasa dan peraturan yang ketat

Setelah lebih setahun belajar di rumah, mereka kini boleh menimba ilmu dengan lebih teliti. Sudah tentu, banyak perkara yang telah dipelajari semasa pembelajaran di rumah.

Tetapi, lain pula dengan video yang tular di TikTok ini apabila seorang wanita berkongsi jawapan sekolah adiknya yang telah membuat ramai terhibur.

Lihat video penuh itu di bawah:

Semak jawapan adik, tapi jumpa benda yang lucu

Menerusi video tersebut, kelihatan seorang wanita berkongsi situasi lucu semasa dia sedang menyemak jawapan sekolah adiknya.

Namun, semasa sedang menyemak dia menjumpa sesuatu yang melucukan iaitu ejaan perkataan badminton yang ditukar kepada dialek Kelantan dengan ejaan 'batbitteng'.

Situasi itu membuatkan dia tergelak kerana tidak menyangkan adiknya akan mengeja perkataan itu dalam dialek Kelantan.

"Oh badminton, ingat beatboxing hebat budak ni" - Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terhibur selepas melihat video tersebut.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 99.8K views, 10.9K likes dan 158 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di TikTok:

Aduhai dik, terhibur betul tengok ejaan dia tu :D

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: