seismik

[VIDEO] Sempat Menari TikTok Sebelum Bersalin, Wanita Ini Undang Pelbagai Reaksi Netizen

Mungkin dia tak nak fikir sangat pasal sakit contraction tu kot?

Cover image via @borupane1 (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Setiap wanita yang mengandung pasti tidak akan melupakan pengalaman sakit ketika nak bersalin

Bak kata orang, bersalin itu merupakan sakit kedua selepas sakit mati. Jadi, para suami haruslah menghargai pengorbanan isteri yang sanggup bertarung nyawa demi melahirkan anak.

Kebiasaannya apabila menghampiri detik untuk bersalin, ramai yang tidak mampu untuk buat apa-apa kerana menahan kesakitan contraction.

Namun, berbeza pula dengan seorang wanita ini apabila tular videonya bermain TikTok semasa menahan sakit contraction menarik perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@borupane1

gk tau ni kompal apa beneran udah 2 jm ngerasain sakit ny..

Lanjut - Batrisyah97

Tak tahu sama ada betul-betul sakit nak bersalin atau tak, sempat layan dangdut di TikTok

Menerusi video yang dimuat naik oleh @borupane1, kelihatan wanita itu sedang menahan kesakitan semasa menunggu waktu untuk bersalin dan wajahnya juga dilihat berkerut beberapa kali.

Tetapi, dia dengan selambanya menari lagu dangdut di TikTok untuk cuba mengabaikan kesakitan itu. Menurutnya juga, dia sudah merasakan sakit contraction itu selama dua jam.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah berjaya meraih sehingga 8.7M views, 425.2K likes dan 3.2K shares di TikTok

Hasil tinjauan di ruangan komen pula mendapati netizen memberikan pelbagai reaksi selepas melihat video tersebut.

Ada yang mencadangkan agar dia perbanyakkan berzikir daripada menari di TikTok untuk memudahkan proses bersalin. Ada juga yang mengaguminya kerana masih boleh menghiburkan diri yang sedang sakit.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Apa-apa pun, lain orang lain caranya nak menahan sakit contraction tu kan. Sis ni pun dah selamat bersalin. Tahniah sis! :)

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: