makan

[SALE] 8 Peralatan Dapur Dari Lazada Yang Sangat Berguna & Berbaloi Untuk Dibeli

11.11 sale, inilah masanya... Kalau tak bila lagi?

Cover image via Lazada & WAN.N

Peralatan dapur semestinya barangan wajib di rumah. Dari prep meal sehingga lah masak sesuatu hidangan itu. Kita gunakan kuali, periuk dan macam-maca lagi. Semuanya berfungsi untuk memudahkan pekerjaan memasak.

Image via GIPHY

Jom tengok list barang dapur yang mungkin anda perlukan. Maklumlah macam-macam resepi yang sedap-sedap sekarang. Semua nak cuba kan? Tapi kena ada peralatan dapur yang sesuai dulu... Jom, tengah sale ni!

1. Philips air fryer (RM469, harga asal RM859)

Image via Lazada

Fuh, air fryer ni memang sangat berguna dan mudahkan cara memasak. Lepas ni, dah boleh dah burnt cheese cake, goreng ayam, nugget, mini pizza cups semuanya hanya menggunakan air fryer. Senang bukan? Dapatkan air fryer ini dengan harga RM300+ sahaja semasa pembelian 11.11.

Dapatkan maklumat lanjut di sini.

2. Philips blender (RM99, harga asal RM159)

Image via Philips

Ini masanya untuk beli blender baru! Selain boleh kisar semua bahan tumis anda, anda juga boleh buat jus tau dengan blender ini. Haa dengan ada 4 blade dan dua mode pengisar, iaitu halus dan kasar. Semua bahan boleh je masukkan termasuklah ais. Jom beli!

Dapatkan maklumat lanjut di sini.

3. Pancake & crepe maker (RM39.90, harga asal RM79)

Image via Ong Y.

Lepas ni dah boleh sediakan pancake untuk breakfast. Dimakan dengan maple syrup atau madu. Emm sedap! Nak buat crepe pun boleh...

Dapatkan maklumat lanjut di sini

4. Waffle maker (RM34.60, harga asal RM99)

Image via WAN N.

Sedapnya waffle crunchy panas-panas, dimakan dengan maple syrup atau madu. Sediakan topping strawberry, blueberry dan whipped cream. Umph... So yummy! Dengan adanya peralatan ini, boleh dah buat waffle sendiri di rumah. Tak perlu beli di luar, yay...

Dapatkan maklumat lanjut di sini

5. Electric sandwich maker (RM20.89, harga asal RM47)

Image via PENNY L.

Sukakan toast? Donut? Takoyaki? Eggettes? Haa, jom beli ni. Dengan ada peralatan ini, boleh sediakan semua hidangan untuk sarapan atau minum petang... Cepat pun cepat, tinggal letak dan bakarkan je! 

Dapatkan maklumat lanjut di sini

6. Portable and foldable mini juicer (RM62.99, harga asal RM116.50)

Image via Abdul H.
Image via Wong W.

Peminat jus dan smoothie? Alat ini sangat sesuai untuk anda! Tinggal masukkan buah-buahan, blend dan minum. Blend di mana-mana sahaja tau, portable! Jangan risau, foldable juga untuk dijadikan bekal. Ini list resepi smoothie yang anda boleh buat di rumah.

Dapatkan maklumat lanjut di sini.

7. Mini hand blender (RM19.90, harga asal RM22.90)

Image via imgur.com

Dalgona is back! Penat whisk pakai tangan? Gunakan ni! Confirm hari-hari buat Dalgona nanti. Senang dan cepat. Tinggal letakkan dalam adunan dan on kan hand blender. Ikuti resepi Dalgona di sini

Dapatkan maklumat lanjut di sini.

8. BBQ grill & steamboat hot pot (RM34.90, harga asal RM99)

Image via Lazada

Jom BBQ dan steamboat di rumah? Dengan menggunakan peralatan dapur ini, dah boleh dah buat makan-makan dengan family. Nikmati hidangan seperti Seoul Garden di rumah sahaja. Menarik kan?

Dapatkan maklumat lanjut di sini

Jangan lupa take note sale 11.11 di Lazada! Rugi tak beli...

Untuk dapatkan banyak lagi artikel seperti ini, LIKE Facebook Seismik Makan serta FOLLOW kami di Instagram sekarang!

Image via Seismik Makan

Check out alat dapur menarik yang senangkan kerja-kerja dapur:

You may be interested in: