makan

Ini 7 Resepi Minuman Segar Viral TikTok Yang Mampu Hilangkan Dahaga Anda. So Refreshing!

Bukan air biasa-biasa, refresh dan recharge menggunakan buah-buahan.

Cover image via @milkteamali (TikTok)

Cuaca kadang panas terik, buat tekak rasa sangat dahaga.

Nak minum air yang sejuk dan segar? Yang boleh membuatkan anda brain freeze? Hm, apa ye agak-agak?

Image via GIPHY

Jom belajar hasilkan air yang sedap dan segar dengan gadis ini!

Pemilik akaun TikTok @milkteamali atau dikenali sebagai Amali ini meraih sebanyak 77K pengikut. Gadis ini sangat aktif menghasilkan air-air yang estetik dan sedap untuk hidangan minum petang.


1. Lychee jasmine tea

What a perfect combination! Petang-petang minum air teh jasmin yang dicampur dengan laici. Masukkan ketulan ais, wow so refreshing! Senang je kan?

2. Strawberry tea

@milkteamali

Reply to @hollyalexiss123 trying to squeeze in all the summer drinks before fall #uncleiroh #homecafe #shadowbanned #atla #tea

The Avatar's Love - Johnnie Bailey

Hanya 4 bahan sahaja, anda cuma perlukan teh, strawberi, gula dan sparkling water. Siap dah minuman segar. Rasa strawberi tu emmm, hilang dahaga!

3. Blueberry tea

@milkteamali

served in iroh’s modern tea shop—I’d use avatar music in every tiktok #atla #aesthetics #tea #MeTime #oddlysatisfying

original sound - r’pizzle

Kalau tak ada teh berry hibiscus tu, boleh gantikan teh itu kepada teh kegemaran anda. Mash blueberries, masukkan dengan teh, godak-godak siap dah. Nikmatilah keenakannya bersama keluarga tersayang!

4. Raspberry sparkling juice

Peminat raspberry? Wajib buat air ni, confirm terus segar. Dengan perahan sedikit lemon, fuhhh padu!

5. Strawberry milk

Haa yang ni confirm anak-anak akan suka. Favourite! Gabungan strawberi yang segar dan susu. Emm, manis manis masam dan berlemak. Confirm anak-anak minta lagi.

6. Banana milk

Hanya perlukan pisang, gula, susu pekat dan susu segar sahaja. 4 bahan je! Tak perlu lagi beli susu pisang yang mahal di luar sana. Buat sendiri je di rumah. Fresh!

7. Mango & blueberry juice

@milkteamali

thank u for 55khere’s a draft that I never planned to post #vibewithus #tiktokcooks #mango #cafe

Beauty Hurts - Jack Be

Ada mangga dan blueberries? Perfect! Boleh dah hasilkan minuman estetik ni. Bukan sahaja cantik, sedap pula tu... Recharge tenaga anda dengan jus ini.

Nampak senang kan? Memang senang pun! Jom cuba

Untuk dapatkan banyak lagi artikel seperti ini, LIKE Facebook Seismik Makan serta FOLLOW kami di Instagram sekarang!

Image via Seismik Makan

Ingin tau kafe-kafe menarik?